Jim Carrey liet 'Pirates of the Caribbean' schieten voor deze komedie

Jim Carrey liet 'Pirates of the Caribbean' schieten voor deze komedie

De acteur is veel geld misgelopen met de afwijzing!

Jim Carrey heeft een aantal iconische rollen op zijn naam staan. Dat hadden nóg meer kunnen zijn, want de komedie-acteur heeft een aantal grote rollen af moeten wijzen in het verleden. Zo heeft Carrey de rol van Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean afgeslagen voor een andere grote naam in zijn carrière.

Pirates of the Caribbean zónder Johnny Depp? Misschien nauwelijks voor te stellen, maar het was wel bijna gebeurd. Producer Jerry Bruckheimer had namelijk Jim Carrey in gedachten voor de rol.

Druk
Dat aanbod heeft de acteur destijds afgeslagen omdat hij te druk was met andere projecten. Tijdens de opnames was Carrey namelijk bezig met de komedie Bruce Almighty.



Daarmee is Carrey een berg geld misgelopen. Zijn salaris voor Bruce Almighty verbleekt bij de miljoenen die Captain Jack Sparrow hem op zou brengen. De franchise is een van de meest succesvolle reeksen in de geschiedenis.



Meer rollen
Het is niet de enige grote rol die Carrey heeft afgeslagen. Ook heeft hij de rol van Buddy in Elf afgewezen en was hij bijna te horen als Buzz Lightyear in Toy Story.

NieuwsFilm

meest populair