'Batgirl' had DC-merk enorm geschaad aldus nieuwe studiobaas

'Batgirl' had DC-merk enorm geschaad aldus nieuwe studiobaas

Hollywoodproducent Peter Safran meent dat zijn baas David Zaslav een wijze beslissing heeft gemaakt.

Hollywoodproducent Peter Safran, die samen met filmmaker James Gunn leiding geeft aan DC Studios, vindt de beslissing van Warner Bros. Discovery om de geheel opgenomen film Batgirl te schrappen 'logisch'. Dat verklaart hij tegenover Variety.

Dinsdag presenteerden Safran en Gunn hun eerste plannen voor het nieuwe DC-universum, bekend van superhelden als Superman en Batman. Na afloop kregen journalisten de kans om hen enkele vragen te stellen.

Variety vroeg Safran naar Batgirl, een film van Bad Boys for Life-regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah. Deze werd vorig jaar geschrapt voor belastingtechnische redenen.

Niet goed genoeg
De producent vindt dat, ondanks alle kritiek, een juiste beslissing. Volgens Safran was de prent simpelweg niet goed genoeg om aan het grote publiek te vertonen.

"Ik heb de film gezien. Hoewel er een hoop getalenteerde mensen voor en achter de camera bij die productie waren betrokken, was de film simpelweg niet goed genoeg om gereleased te worden. Dat gebeurt soms gewoon".

Gevaarlijk
Safran meent dat het releasen van Batgirl 'gevaarlijk' zou zijn geweest. "Het wel uitbrengen van de film zou het merk DC flink hebben geschaad, evenals alle mensen die betrokken waren bij de productie".

"[Batgirl] was te kleinschalig om de concurrentie met andere films aan te kunnen gaan in de bioscoopmarkt en meer een televisiefilm", aldus de producent.

NieuwsFilm

meest populair