Ook deze acteur kan zich niet vermaken met Marvel-films

Ook deze acteur kan zich niet vermaken met Marvel-films

Ondanks het feit dat hij geniet van de stripboeken, vindt hij de blockbusters niet geweldig.

Al jarenlang is er een heus (film)debat gaande: zijn superheldenfilms nu eigenlijk ook voor volwassenen, of enkel en alleen voor kinderen? Nu laat weer een bekende acteur zich erover uit.

Enkele jaren geleden liet de iconische regisseur Martin Scorsese weten dat hij superheldenfilms niet als echte 'cinema' ziet. Sommige andere grote namen, zoals o.a. Francis Ford Coppola, zijn het met hem eens. Anderen juist weer niet. Seth Rogen heeft er het volgende over te zeggen.

Reactie
Zo zegt Rogen, o.a. bekend van Superbad en Sausage Party: "Ik denk dat Kevin Feige geniaal is. Hij heeft veel geweldige regisseurs weten te strikken voor Marvel. Maar toch... Ik heb geen kinderen, maar toch voelt het alsof de superheldenfilms meer voor kinderen zijn".

"Soms probeer ik er wel weer eens eentje uit. Ik kijk er dan een, als volwassene zonder kinderen, en heb dan alweer snel door dat dit niks voor mij is". Ondanks het feit dat hij de films dus niet geweldig vindt, kan hij wel genieten van stripboeken.

Verschil
Er zijn volgens Rogen wel veel verschillende soorten stripboeken, maar het is wel aan Marvel te danken dat de uiterst populaire serie The Boys ooit het daglicht heeft gezien. Zo vervolgt hij: "Eerlijk is eerlijk, zonder Marvel zou het nooit van 'The Boys' zijn gekomen".

"Het is in mijn ogen alleen allemaal wat teveel. Als het alleen Marvel zou zijn, prima. Dat is echter niet het geval. Vroeger werden er ook bijna alleen maar westerns gemaakt. Als een film geen personage had met een hoed, een pistool en een paard gingen mensen niet. Vandaag de dag geldt dat ook min of meer voor superheldenfilms".

Genieten
Wel heeft Rogen er geen enkele moeite mee dat andere mensen ervan kunnen genieten: "Ik weet nog hoe gek ik was op stripboeken en elke week een nieuwe kocht. Ik vond het geweldig en kon er alleen maar van dromen dat ze werden verfilmd. Om ze nu 'tot leven' te zien komen is natuurlijk wel cool".

NieuwsFilm

meest populair