Stephen King-film voor J.J. Abrams en Leonardo DiCaprio

Stephen King-film voor J.J. Abrams en Leonardo DiCaprio

Dit mogen we nu al bovenaan ons 'te kijken'-lijstje zetten.

Stephen King heeft al heel wat beroemde boeken geschreven, waarvan er de nodige zijn verfilmd. Nu is het weer raak. Zijn boek, genaamd Billy Summers, zal worden omgetoverd tot een film door twee Hollywood-'heavyweights'.

Al eerder kregen we te horen dat Kings Billy Summers een serie zou worden, maar uiteindelijk blijkt het toch om een film te gaan. Niemand minder dan J.J. Abrams en Leonardo DiCaprio zijn nu bij het project betrokken.

Wat te verwachten
Abrams is natuurlijk actief als regisseur, en DiCaprio is een van de bekendste acteurs in Hollywood. Toch is het nog niet zeker dat zij de regie en de hoofdrol op zich zullen nemen.

Vooralsnog zullen de studio's van de twee beroemdheden (Abrams Bad Robot en DiCaprio's Appian Way) optreden als de producenten van de film.

Team
Het is voorlopig onduidelijk of ze ook meer zullen doen, maar die kans lijkt eerlijk gezegd tamelijk klein. Abrams werkte al eerder aan de nodige King projecten maar regisseerde er nog geen enkele.

Ook DiCaprio is bijna eigenlijk nooit te zien in horrorfilms, al klinkt het niet echt als een griezelverhaal. Oordeel zelf maar met de beschrijving van het boek hieronder.

Synopsis
Billy Summers gaat namelijk over een huurmoordenaar, de beste in zijn vak. Hij accepteert alleen maar klussen als hij weet dat zijn slachtoffer een echte slechterik is. Billy wil echter stoppen, maar gaat nog een allerlaatste opdracht. Deze blijkt toch lastiger dan gedacht...

Het verhaal is deels een oorlogsverhaal maar ook een liefdesverhaal. Ook wordt het beschreven als een van de meest meeslepende verhalen van King. De verfilmingen van zijn boeken zijn niet altijd successen, maar als Abrams en DiCaprio eraan meewerken kunnen we er toch wel vanuit gaan dat Billy Summers een hit zal worden.

NieuwsFilm

meest populair