Waarom M. Night Shyamalan geen vervolgen meer op zijn films maakt?

Tot nu toe maakte Shyamalan alleen van Unbreakable een opmerkelijke franchise.

Zilko Tarici 7 februari 2023 06:23 in Algemeen
Sinds hij zijn wervelende échte intrede maakte in Hollywood met het kritisch bejubelde The Sixth Sense in 1999, wordt M. Night Shyamalan gezien als een van de meest unieke werkende regisseurs. Ondanks al zijn hitfilms, werden er echter opvallend weinig vervolgen op gemaakt.

Met originele films als Signs en The Village gaf Shyamalan zijn stijl verder vorm. Meestal veel spanning in de eerste helft, gevolgd door een tweede helft richting het einde van de film.

Kleine kans
In 2016 maakte Shyamalan zijn eerste (compleet onverwachte) vervolg in de vorm van Split, een Unbreakable-sequel. Die trilogie werd daarna natuurlijk in 2019 afgesloten met Glass.

Tijdens een gesprek met Comicbook.com tijdens de première van zijn liefste film Knock at the Cabin, liet Shyamalan blijken dat we geen andere vervolgen op zijn films hoeven te verwachten:

"Ik denk niet dat ik ooit nog een sequel maak. Unbreakable was altijd al bedoeld als een trilogie, of eigenlijk een lang verhaal dat over drie films werd uitgesmeerd. Maar afgezien daarvan, hoeft het van mij niet. Ik heb te veel originele ideeën."

NieuwsFilm

meest populair