Hoofdrol voor topactrice (The X-Files, The Crown) in schandaalfilm over Prince Andrew

Hoofdrol voor topactrice (The X-Files, The Crown) in schandaalfilm over Prince Andrew

Over het BBC-interview met Andrew, waarin werd gesproken over diens vriendschap met Jeffrey Epstein.

Er wordt druk gewerkt aan Scoop, een nieuwe film over het schandaal rondom prins Andrew, het derde kind uit het huwelijk van de Britse koningin Elizabeth II en prins Philip. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel misbruik.

Inmiddels zijn er twee namen bekend van de cast. Allereerst gaat Gillian Anderson, die je waarschijnlijk wel kent uit de populaire tv-series The Crown en The X-Files, een hoofdrol spelen. Dat geldt ook voor Rufus Sewell (Dark City, The Man in the High Castle).

Berucht interview
De film laat zien hoe een berucht interview dat het BBC-programma Newsnight op 16 november 2019 met Andrew had, tot stand kwam. Tijdens dit gesprek werd diep ingegaan op de vriendschap die de prins erop nahield met de veroordeelde en inmiddels overleden zedendelinquent Jeffrey Epstein.

Anderson speelt journalist Emily Maitlis, die het interview hield met Andrew. De prins wordt neergezet door Sewell. De film wordt gebaseerd op een boek van Sam McAlister en het scenario komt van Peter Moffat (Your Honor, Cambridge Spies).

Het interview had zo'n enorme impact, dat Andrew op 13 januari 2022 z'n militaire titels en beschermheerschappen inleverde en bij officiële gelegenheden geen gebruik meer maakt van de aanspreektitel Zijne Koninklijke Hoogheid.



NieuwsFilm

meest populair