Kan box-office koning James Cameron ooit nog ingehaald worden?

Kan box-office koning James Cameron ooit nog ingehaald worden?

Ja, maar waarschijnlijk alleen door zichzelf!

De filmwereld is altijd op zoek naar de volgende grote blockbuster en er zijn een aantal aankomende films die mogelijk in de voetsporen van James Camerons Avatar en het vervolg, Avatar: The Way of Water kunnen treden. Hier zijn enkele van de grootste films die misschien wel eens de titel van hoogste opbrengst ooit zouden kunnen opeisen.

Cameron wist weer hoge ogen te gooien met The Way of Water. De blockbuster heeft op dit moment al zo'n 2,2 miljard dollar opgehaald en dit zal nog wel verder oplopen. Cameron is dus de grote box-office koning, al helemaal aangezien Avatar op nummer 1 staat en Titanic (momenteel) op plek 3. Kan hij ooit nog worden ingehaald?Animatietopper
Er komen de nodige blockbusters aan die zeker wel een kans maken om ook over de magische grens van 2 miljard dollar te gaan. Er is een animatiefilm die dit misschien wel eens zou kunnen doen, namelijk Frozen III.

Pixar kondigde recentelijk nog aan dat er wederom een vervolg komt. De voorgaande twee delen waren allebei gigantische successen, dus wie weet zal dat ook weer het geval zal zijn voor de derde film. Maar een echte dreiging lijkt de animatiefilm niet te vormen. Wie dan wel?

Superhelden
De grootste 'dreiging' vormen de nieuwe Avengers-films. Avengers: Endgame heeft vooralsnog de zilveren plak te pakken op grootste box-office hit-lijst met bijna 2,8 miljard. Marvel zal dus wederom volop inzetten op de volgende Avengers-films, genaamd The Kang Dynasty en Secret Wars.De vraag is echter of deze superheldenfilms het zo goed zullen dan als de voorgangers. Geliefde superhelden zoals Iron Man, Captain America en Black Widow zijn niet langer van de partij, en de nieuwe Marvel-films worden niet allemaal meer zo sterk onthaald.

Cameron vs Cameron
Het lijkt erop dat Cameron zich de komende jaren dus niet al te veel zorgen hoeft te maken. Mocht hij wel nog ingehaald worden, dan lijkt het er toch op dat hij zichzelf zal overtreffen. De regisseur werkt nu alweer weer hard aan de nodige Avatar-vervolgen.

Hij staat momenteel dus met 3 films in de top 5 grootste box-office hits aller tijden, maar het zou goed kunnen dat Cameron over enkele jaren nog heel wat meer kaskrakers gaat brengen!

NieuwsFilm

meest populair