Acteurs uit 'Inception' over het veelbesproken schimmige einde

Acteurs uit 'Inception' over het veelbesproken schimmige einde

Is het nu wel of niet een droom?

Inception is een van Christoper Nolans bekendste en geliefdste films. Ook al kwam de blockbuster in 2010 uit, filmfanaten hebben het nog steeds over het intrigerende einde.

Is Leonardo DiCaprio's personage, Dominic Cobb, op het einde nu wakker of droomt hij nog steeds? Mocht je de scène niet meer voor ogen hebben, bekijk deze dan alsnog hieronder.



Wel of niet
Ondanks het feit dat het om een open einde gaat, hebben Nolan, DiCaprio en Michael Caine zich er wel over uitgelaten. Weten zij dan hoe de vork in de steel zit?

Christopher Nolan
Natuurlijk weet de regisseur natuurlijk zelf wel hoe de film eindigt, maar dat verklapt hij niet. De filmmaker heeft deze vraag al vaker te horen gekregen, maar zegt dat het er ook niet toe doet of het een droom of niet is.

Cobb wil er zelf gedurende de hele film achter komen of hij droomt of wakker is, maar op het einde besluit hij dan eindelijk naar zijn kinderen te gaan, zonder te checken of zijn tolletje stopt met draaien. Hij gaat uiteindelijk voor zijn geluk, echt of niet. Weet DiCaprio zelf hoe het eindigt?

Leonardo DiCaprio
DiCaprio zegt het niet te weten, of hij geeft op z'n minst geen duidelijk antwoord. Zo zegt de geliefde acteur: "Natuurlijk weet ik waar het verhaal over gaat, maar niemand weet wat Chris precies denkt. Hij heeft de puzzel af, wij hebben alleen de stukjes. Dat geldt ook voor het einde."

De acteur liet al eerder weten dat hij zich sowieso niet echt met het einde bezighield, maar gewoon zo goed mogelijk zijn rol wilde neerzetten en zich dus volledig focuste op zijn personage. Misschien weet Caine, die in de film Miles, Cobbs oude mentor speelt, het dan wel?

Michael Caine
Caine, die in zowat elke Nolan film zit, speelt een belangrijke rol in Inception. Hij zegt het wel te weten: "Ik zit in de laatste scène, en daardoor weet je dat het echt is. Mijn personage zit nooit in een droom, maar enkel en alleen in het echte en dus 'wakkere' leven."

We lijken dus het antwoord te hebben. Mocht je nog steeds niet overtuigd zijn, deze theorie lijkt ook aan te geven dat Cobb op het einde van de film daadwerkelijk wakker is.

NieuwsFilm

meest populair