Critici maken gehakt van veelbesproken horrorfilm 'Winnie the Pooh: Blood and Honey'

Critici maken gehakt van veelbesproken horrorfilm 'Winnie the Pooh: Blood and Honey'

De film wordt bijna overal met de grond gelijk gemaakt.

Er was de afgelopen maanden enorm veel te doen over Winnie-the-Pooh: Blood and Honey. Nu is de film er dan eindelijk, maar deze wordt allesbehalve goed onthaald.

Miljoenen filmfanaten konden niet wachten op de horrorfilm. Dat bleek wel uit een recente poll op IMDb, waar filmfanaten mochten stemmen op de titels waar zij het meeste in 2023 naar uitkijken. De nummer twee van deze lijst? Winnie-the-Pooh: Blood and Honey.

Cijfers
Alleen Barbie wist in deze lijst Blood and Honey te verslaan, maar blockbusters zoals Killers of the Flower Moon, Oppenheimer en The Little Mermaid werden allen verslagen door Winnie. Dat betekent echter niet dat de griezelfilm een groot succes genoemd mag worden...

Winnie-the-Pooh scoort namelijk bijzonder laag op Rotten Tomatoes. Van de filmcritici krijgt hij slechts een 6%, al zijn de 'gewone bioscoopgangers' wel iets vriendelijker met een 54%. Ook op IMDb scoort de film maar een 4,4.

Recensie
Ook de FilmTotaal-recensie is niet mals. Zo schrijft Aram Isaac: "Winnie the Pooh: Blood and Honey zit op het randje van het niveau van The Room en Neil Breen-films. Een waardeloze film, maar heerlijk vermakelijk".

"Er zit geen bijzondere visie achter de grote hoeveelheid clichés, maar het is wel duidelijk dat er veel plezier zit achter het ruïneren van de jeugdnostalgie van zo veel mensen". Interesse in de volledige recensie? Klik dan hier.

NieuwsFilm

meest populair