Aankomende Nederlandse oorlogsfilm 'Grenzeloos Verraad' krijgt een eerste trailer

Aankomende Nederlandse oorlogsfilm 'Grenzeloos Verraad' krijgt een eerste trailer

Er komt weer een nieuw bijzonder oorlogsverhaal naar de Nederlandse bioscopen.

Om de zoveel tijd verschijnt er in Nederland wel een nieuwe film over de Tweede Wereldoorlog, en binnenkort wordt aan de lange lijst een titel toegevoegd. Dutch FilmWorks heeft namelijk de eerste trailer vrijgegeven voor Grenzeloos Verraad.

De oorlogsfilm komt van regisseurs Dennis Bots (Oorlogsgeheimen, Achtste-groepers Huilen Niet) en Thomas Nauw. Acteur Dirk Guther Mohr (Capo Di Famiglia Trilogie) deelde op zijn Instagram al de poster en liet enthousiast weten dat de film op 27 maart officieel in première zal gaan.


Tussen eer en geweten
In Grenzeloos Verraad volgen we de Duits-Nederlandse officier Ludwig Mengelberg, die een steeds grotere moeite krijgt met de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Na een persoonlijk drama wordt hij overgeplaatst naar Nederland en neemt hij het drastische besluit om in Drenthe te helpen bij het verbergen van onderduikers.

Daarmee pleegt hij natuurlijk hoogverraad bij zijn eigen manschappen. Wanneer de SS wantrouwen krijgt en het verzet oprukt, zet Mengelberg niet alleen zijn eigen leven op het spel, maar ook dat van de mensen die hij probeert te helpen.

In de film zijn er rollen voor onder meer Peter Nillesen, Dirk Gunther Mohr, Dennis van Ooyen, Ingrid Bisschop en Roman Khan.

Grenzeloos Verraad zal vanaf 30 maart in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair