Hoe die enge tweeling in 'The Shining' vermoedelijk werd vermoord

Hoe die enge tweeling in 'The Shining' vermoedelijk werd vermoord

Een theorie die behoorlijk veel duidelijk maakt.

In Stanley Kubricks The Shining, gebaseerd op de gelijknamige roman van Stephen King, zijn er veel griezelige momenten die bijblijven. Maar een scène die zeker in het geheugen gegrift staat van menig bioscoopganger, is die van de griezelige tweelingen. Maar wie zijn zij precies, en wat is er eigenlijk met ze gebeurd?

De tweelingen, gekleed in identieke blauwe jurken, zijn te zien in de verlaten gangen van het Overlook Hotel. Niet alleen is hun verschijning griezelig, ook de manier waarop ze praten en bewegen is verontrustend. Ze creëren een ongemakkelijke sfeer en zorgen voor een behoorlijk onheilspellende scène.

Bekijk hun bloedstollende introductie nogmaals hieronder.



Wie zijn zij?
De tweeling zijn zelf echter ook het slachtoffer geweest van een brute moord. In de jaren sinds de release van The Shining zijn er veel theorieën geopperd over wat de tweelingen vertegenwoordigen en wat hun verschijning nu precies betekent.

Sommigen beweren dat ze een symbool zijn van de dood en het bovennatuurlijke, terwijl anderen geloven dat ze staan voor de onschuld en het verlies van onschuld. Kunnen we hier eigenlijk echt een duidelijk antwoord op geven?

The Shining
De jonge Danny wordt vaak geteisterd door vreselijke visioenen, als gevolg van een bovennatuurlijke kracht die 'The Shining' wordt genoemd. Waar deze kracht precies vandaan komt weet niemand, maar we weten wel waar het toe in staat is.

'The Shining' is een psychische vaardigheid waarmee je gedachten kan lezen en telepathisch kan communiceren met andere mensen die eveneens 'The Shining' hebben. Ook kan je dankzij 'The Shining' gebeurtenissen uit het verleden en de toekomst te zien.

De tweeling
Nu dan de tweeling. Zij werden bruut vermoord door hun eigen vader, Delbert Grady, nadat hij gek werd door claustrofobie. Maar er blijkt meer aan de hand te zijn.

Een populaire theorie is dat de Grady zusjes ook 'The Shining' hadden en dat het hotel uit was op hun krachten en ze om het leven liet brengen. Net als Delbert wordt Jack Nicholsons Jack Torrance eveneens gek en wil ook hij zijn familie om het leven brengen.

Resultaat
Het is dus goed mogelijk dat de tweeling, net zoals Danny, krachten had, die het het hotel heeft weten over te nemen door ze te laten vermoorden. Delbert Grady zegt op een gegeven moment ook tegen Jack dat een van zijn dochters had geprobeerd het hotel in brand te steken, maar hier een stokje voor stak. Zie deze scène hieronder.



Waarschijnlijk hadden zij dus ook, net zoals Danny, visioenen, en wilden zij het hotel 'afmaken' voordat het te laat zou zijn. Helaas slagen zij hier dus niet in...

NieuwsFilm

meest populair