Nieuwe film van Martin Scorsese te lang voor het Cannes Filmfestival?

Nieuwe film van Martin Scorsese te lang voor het Cannes Filmfestival?

Bijna zijn langste film!

Martin Scorsese is al decennialang een van de bekendste en geliefdste regisseurs in Hollywood. Dit betekent echter niet dat zijn nieuwe film, Killers of the Flower Moon, per se tijdens het Cannes Film Festival te zien zal zijn. Hoe komt dit?

Nou, Scorsese kan soms hele lange films maken. Denk bijvoorbeeld maar aan Casino (178 minuten), The Wolf of Wall Street (180 minuten) en The Irishman (zelfs 209 minuten). Ook Killers of the Flower Moon is behoorlijk lang.

Werk
Ondanks het feit dat Scorsese zijn film al ongeveer een jaar geleden heeft gemaakt, is het nog steeds niet echt 'klaar'. Zo schijnt de Killers of the Flower Moon zo lang te zijn dat de regisseur er nog aan werkt met editor Thelma Schoonmaker, om te kijken of ze de blockbuster kunnen inkorten.

De film werd grotendeels opgenomen van april tot oktober 2021, maar vorig jaar werden ook nog meerdere scènes ingeblikt. Blijkbaar heeft Scorsese weer een behoorlijk lange film gemaakt, een die zelfs te lang is voor Cannes.

Ongelofelijk lang
Er doet nu een gerucht de ronde dat de 200 miljoen dollar dure Killers of the Flower Moon niet op het prestigieuze filmfestival te zien zal zijn. Zo staat er in een rapport dat de film maar liefst 3 uur en 20 minuten duurt en met zijn 200 minuten speeltijd dus bijna de langste Scorsese-film is.

Dit zou te lang zijn voor Cannes. Zo zegt een bron: "Cannes kan zo'n lange film niet in hun programma zetten. We moeten zien of Scorsese de film aanpast of dat er toch nog op een of andere manier een oplossing gevonden kan worden".

NieuwsFilm

meest populair