Wist je dat 'Apocalypse Now' hoofdrolspeler Martin Sheen bijna stierf tijdens de opnames?

Wist je dat 'Apocalypse Now' hoofdrolspeler Martin Sheen bijna stierf tijdens de opnames?

Tijdens een hartaanval moest hij bijna een kilometer kruipen.

Het komt helaas wel vaker voor dat er ongelukken gebeuren op filmsets. De laatste paar maanden is er veel te doen over Alec Baldwin, die op de set van de western Rust cameravrouw Halyna Hutchins doodschoot. Wist je echter ook dat Martin Sheen bijna overleed tijdens de opnames van Apocalypse Now?

De legendarische Apocalypse Now is een van de geliefdste oorlogsfilms uit Hollywood. De film werd door niemand minder dan Francis Ford Coppola gemaakt, eveneens bekend van The Godfather-trilogie. De regisseur verloor bijna een van zijn hoofdrolspelers tijdens de opnames.

Ongeluk
De film werd opgenomen in 1979, toen Sheen nog een behoorlijk feestbeest was. De acteur dronk veel en deed ook aan drugs, iets waar Coppola en de rest van het team niet van op de hoogte waren.

Toen Sheen midden in de jungle stond, kreeg hij een hartaanval. De acteur kon niet meer lopen en viel op de grond. Vervolgens moest Sheen bijna een kilometer kruipen voordat hij gevonden werd en hij geholpen kon worden. Gelukkig liep het met een sisser af...

Film
Apocalypse Now werd uiteindelijk een groot succes. De film vertelt het verhaal van Kapitein Willard. Hij wordt naar Cambodja gestuurd om een kolonel Kurtz te liquideren. Kurtz, een veelvuldig onderscheiden militair, is doorgedraaid en wordt door het leger beschouwd als een gevaar.

Bekijk de trailer nogmaals hieronder.



NieuwsFilm

meest populair