Deze bejubelde oorlogsfilm verovert Netflix helemaal opnieuw

Deze bejubelde oorlogsfilm verovert Netflix helemaal opnieuw

Komende periode kan Im Westen Nichts Neues op veel prijzen en kijkers rekenen.

Op 28 oktober verleden jaar verscheen op Netflix de Duitse oorlogsfilm Im Westen Nichts Neues of All Quiet on the Western Front. Op dat moment was al duidelijk dat de film goed in de smaak viel, aangezien er in september al indruk werd gemaakt tijdens het Toronto International Film Festival.

De film van regisseur Edward Berger (All My Loving) won zijn eerste prijs begin december verleden jaar. Toen rekende het Amerikaanse National Board of Review de film tot de 'Top Five Foreign Language Films' en won het de prijs voor 'Best Adapted Screenplay'.

Grote filmprijzen
Daarna werden er meer prijzen gewonnen. Waar de Golden Globes de film grotendeels negeerde, won het recent tijdens de British Academy Film Awards (BAFTA) zeven prijzen, waaronder Beste film, Beste regisseur en Beste Score.


Ook tijdens de Academy Awards kunnen er grote prijzen binnengehaald worden, het is nagenoeg zeker dat de prijs voor Beste buitenlandse film in de wacht wordt gesleept.

Terug in de Netflix Top 10
Doordat de film deze week in het nieuws kwam, zien we de oorlogsfilms weer in de Netflix Top 10 terug en wel op plaats drie. Dus heb je de film nog niet gezien? Bekijk deze dan nu hier op de streamer.



NieuwsFilm

meest populair