'Ghostbusters'-acteur werd "met opzet aan de kant gezet"

'Ghostbusters'-acteur werd "met opzet aan de kant gezet"

"Het heeft mij tien jaar gekost om dat achter me te laten."

Het iconische viertal uit de originele Ghostbusters uit 1984 is vandaag de dag nog hartstikke populair. Toch heeft acteur Ernie Hudson (die de rol van Ghostbuster Winston op zich nam) wat nare gebeurtenissen meegemaakt tijdens de opnames.

In een gesprek met The Howard Stern Wrap Up Show praat Hudson over zijn ervaringen tijdens het maken van Ghostbusters. Het is een van zijn allergrootste rollen ooit, maar de acteur had toch soms het gevoel dat hij 'opzij werd geduwd'.

Poster
Een voorbeeld daarvan is de speciale poster voor de kaskraker uit 1984. Hierin staan alleen de andere Ghostbusters - Peter, Ray en Dan - op zonder Winston. Dat was voor de acteur best even lastig, maar haalde er later toch wat positiviteit uit: "Ik weet dat de fans het toch anders zien. Ik ben zo dankbaar voor de fans omdat zij zich konden identificeren met Winston."

Hudson vertelt dat het team achter de film enorm gastvrij en inclusief waren, maar dat de studio dat eigenlijk helemaal niet was. "Ik werd heel selectief aan de kant geduwd", aldus de acteur.



Opzettelijk
Ook had hij het gevoel dat de studio opzettelijk dingen veranderden. "In het originele script zou Winston vanaf het begin al te zien zijn, maar toen we de film op gingen nemen kwam hij pas halverwege. Het voelde opzettelijk, maar ik probeer het nog steeds niet persoonlijk op te vatten", vertelt Hudson in het interview.

Het was voor de acteur dan ook lastig om volledig van de film te kunnen genieten na de release: "Het was moeilijk. Het kostte me tien jaar om dat achter me te laten en om de film te kunnen omarmen."



NieuwsFilm

meest populair