Zit Netflix achter het aanpassen van de Roald Dahl-boeken?

Zit Netflix achter het aanpassen van de Roald Dahl-boeken?

Heeft de streamingdienst voor ophef gezorgd?

De afgelopen week is het een en ander veranderd in de iconische kinderboeken van Roald Dahl. Fans zijn daar allesbehalve blij mee en Netflix krijgt daar nu de schuld van. Maar is dat wel terecht?

De kinderboeken van meesterschrijver Roald Dahl zijn enigszins aangepast. Zo is het woord 'dik' veranderd in 'enorm' in een van zijn meest succesvolle boeken: Charlie and the Chocolate Factory.

Ophef
Door de aanpassingen ontstond er flinke ophef en iedereen dacht dat Netflix hiervan de boosdoener was. De streamingdienst heeft in 2021 namelijk de rechten van de boeken overgenomen en daar kwam bijvoorbeeld Matilda the Musical uit.



Niet betrokken
Nu blijkt dat Netflix niet tot nauwelijks betrokken is bij de publicaties van Roald Dahl. Een vertegenwoordiger van Roald Dahl Store Company vertelt dat deze aanpassingen al in 2020 zijn bedacht, nog voordat Netflix het bedrijf overnam.

"Als onderdeel van ons proces om de gebruikte taal te herzien, werken we samen met Inclusive Minds", stelt de vertegenwoordiger over het bedrijf die inclusiviteit wil bevorderen.

"De huidige beoordeling begon in 2020, voordat Dahl werd overgenomen door Netflix", luidt het statement waaruit blijkt dat de streamingdienst geen invloed heeft gehad op de aanpassingen.

NieuwsFilm

meest populair