Ben Stiller laat zich uit over zijn 'racistische' film 'Tropic Thunder'

Ben Stiller laat zich uit over zijn 'racistische' film 'Tropic Thunder'

Spijt heeft hij niet.

Ondanks het feit dat de film Tropic Thunder uit 2008 een hit was, zijn er ook mensen die de film beschuldigen van racisme. Hier laat de regisseur, Ben Stiller, eveneens een van de hoofdrolspelers, zich nu weer eens over uit.

Een van de meest controversiële aspecten van Tropic Thunder is het personage van Kirk Lazarus, gespeeld door Robert Downey Jr. Kirk is een acteur die zo toegewijd is aan zijn werk dat hij zijn huid laat 'pigmenteren' om eruit te zien als een zwarte man. Dat is ook te zien in de onderstaande trailer.



Downey Jr.
Sommige mensen vonden dit niet kunnen en vandaag de dag wordt er weer veer over gesproken. Zo vindt een groep dat dit personage racistisch en beledigend voor zwarte mensen.

In 2020 liet Downey Jr. zich er nog over uit tijdens The Joe Rogan Experience. Zo zei de acteur o.a: "Kirk is een satire van Hollywood-sterren die te ver gaan om hun personages te spelen. Het hele punt is dan juist ook om te laten zien hoe verkeerd het is". Bekijk het volledige interview hieronder.



Stiller
Stiller heeft zich er in het verleden al vaker over uitgelaten. Zo zei hij al eerder dat de blackface-scènes misschien niet zouden werken in de huidige tijd. Stiller benadrukte dat de bedoeling van de film was om te parodiëren, niet om iemand te beledigen. Zich verontschuldigen doet hij echter niet.

Er doet namelijk nu een gerucht de ronde dat Stiller zijn excuses zou hebben aangeboden. Hij laat nu op sociale media weten dat dit helemaal niet klopt en dat hij juist trots is op zijn film. Bekijk de berichten hieronder.



NieuwsFilm

meest populair