Komt HBO Max met een 'Hogwarts Legacy' tv-serie in de 'Harry Potter'-franchise?

Komt HBO Max met een 'Hogwarts Legacy' tv-serie in de 'Harry Potter'-franchise?

Nu dat het videospel een groot succes is wil HBO Max hiervan profiteren.

Er wordt wel al langer gesproken over nieuwe Harry Potter-films. Nu dat de videogame Hogwarts Legacy een gigantisch succes is, lijkt het erop dat dit wel eens verfilmd zou kunnen worden. HBO zou hier namelijk een serie van willen maken.

HBO heeft al heel wat pareltjes gemaakt wanneer het aankomt op grote series. Zo wisten ze hoge ogen te gooien met Game of Thrones en de prequel, House of Dragon. Kleinere series zoals True Detective, The Night Of en Chernobyl werden echter ook sterk onthaald. Nu lijken ze interesse te hebben in een Hogwarts Legacy-serie.

Succes
Het videospel kwam recentelijk uit en was en is nog steeds een mega hit. Het verhaal speelt zich af ergens in de 19de eeuw, dus voor de gebeurtenissen in Harry Potter en zelfs Fantastic Beasts. De speler kruipt in de huid van een tovenaar of heks, die over bijzondere krachten beschikt.

Ondanks het feit dat de game pas 10 februari uitkwam op PS5, de Xbox Series X/S en op computer werden de eerste 2 weken al meer dan 12 miljoen exemplaren verkocht. Het spel bracht in die 14 dagen dan ook maar liefst al meer dan 850 miljoen dollar op.

Smaakt naar meer
De Warner Bros. Games president, David Haddad, is dan ook in zijn nopjes: "We zijn gigantisch blij. Het spel wordt sterk onthaald, wat betekent dat we kunnen blijven doorgaan en in de toekomst aan vervolgen kunnen werken".

HBO Max zou nu dus ook interesse hebben om het spel om te toveren tot een serie. Mocht het daar ooit van komen, dan zal dat echter zeker nog wel de nodige jaren duren. Bekijk hieronder de nieuwste trailer van het videospel.



NieuwsFilm

meest populair