Tom Wijenbergh


Tom Wijenbergh
223

Artikelen

818,01K

Views

Redacteur
Schrijft sinds oktober 2023 voor FilmTotaal

Auteur
Tom is freelance filmjournalist en schrijft momenteel teksten voor FilmTotaal. Doordeweeks en in het weekend verzorgt Tom de nieuwsartikelen voor zowel grote als kleine films. Daarnaast is Tom ook zelf scenarioschrijver. 

Achtergrond en focus
Al zolang hij zich kan heugen, is Tom filmliefhebber. In 2023 studeerde hij cum laude af aan the Royal Institute for Theatre, Cinema and Sound in Brussel met een master Schrijven. Vanwege zijn filmopleiding en dus brede kennis van de industrie richt Tom zich niet alleen op de actualiteit, maar vindt hij het ook leuk om in het verleden te duiken en het over klassieke films te hebben. Daarnaast bezoekt hij veel filmfestivals en volgt hij elk jaar het awardscircuit op de voet, omdat hij het belangrijk vindt zoveel mogelijk te zien. 

Favoriete genres en films
Hoewel zijn liefde voor film werd aangewakkerd door superhelden en hij nog steeds graag naar de nieuwste Marvelfilms gaat, is Tom toch vaak te vinden in de filmhuizen, of in het koninklijjk filmarchief te Brussel. Hierdoor heeft hij een zeer eclectische smaak ontwikkeld. In 2023 waren drie van zijn favorieten bijvoorbeeld Aftersun, Barbie, en de stille komedie Hundreds of Beavers. Zijn favoriete acteur is Brad Pitt, die volgens Tom niet alleen maar een knappe verschijning is, maar ook nog eens fantastisch kan acteren: kijk maar eens naar The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, Toms favoriete film. 


Neem contact op met Tom Wijenbergh

LaatsteArtikelen