After the Sunset (2004)

Who will walk away?

5,3 details

  • 97 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
97 Min Verenigde Staten

Max Burdette (Pierce Brosnan), een oude meesterdief leeft samen met zijn vrouw teruggetrokken op een eiland en geniet hier van zijn welverdiende rust. Maar op een dag staat de FBI-agent die hem jaren achtervolgde voor de deur met wel een heel vreemde opdracht voor Max...

Regie
Brett Ratner
Cast
Salma Hayek, Pierce Brosnan, Woody Harrelson, Naomie Harris, Don Cheadle, Mykelti Williamson, Mark Moses, Chris Penn, Michael Bowen, Rex Linn, Robert Curtis Brown, Obba Babatundé, Russell Hornsby, Troy Garity, Tony Ledard.
Budget
$ 60.000.000
Opbrengst
$ 61.347.797
Release
12.11.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Brett Ratner | Cast: Pierce Brosnan (Max Burdett), Salma Hayek (Lola Cirillo), Woody Harrelson (Stan Lloyd), Don Cheadle (Henri Mooré), Naomie Harris (Sophie) e.a.

Doet ie ‘t of doet ie ’t niet. In die fase bevindt acteur Pierce Brosnan zich momenteel in de maar voort slepende race om de nieuwe James Bond-vertolker. Het getouwtrek om de prestigieuze 007-titel mag dan inmiddels wel soap proporties hebben gekregen, de mediahype is al een heel stuk spannender dan de vorige drie vervelende Bondfilms bij elkaar. Brosnan, die liet weten het zat te zijn om de geheim agent langzamerhand tot een soort science fiction-held te zien worden, diende na vier delen zijn ontslag in bij Bond-godin Barbara Broccoli. Toen echter duidelijk werd dat ze voor het 21ste deel de beroemdste Brit weer in oude staat wilde herstellen voor een remake van Casino Royale en waar spektakel weer plaats moest maken voor spionage, krabbelde de 52-jarige Ier terug. Of het te laat is zullen we hopelijk snel eens te weten komen, maar in de tussentijd lijkt hij nog volop te genieten van zijn imago als charmeur.

Wat we al zagen in The Thomas Crown Affair, waar hij een verveelde kunstdief speelde, is dat hij zichtbaar plezier heeft in het spelen van op het eerste gezicht soortgelijke maar toch meer veelzijdige rollen. Aan het invullen van de rol als James Bond zitten natuurlijk toch enorme beperkingen door het strenge dogma wat de producenten van de reeks blijven hanteren. Meer dan een handjevol gezichtsuitdrukkingen en snedige oneliners met licht opgetrokken wenkbrauwen laat het personage immers niet toe. Ook in After the Sunset lijkt Brosnan opgeluchter te kunnen spelen; alsof hij eindelijk wat bewegingsvrijheid heeft gekregen. Alhoewel hij niet het meest karakteristieke hoofd heeft van Hollywood maakt een voorzichtig baardje hem al gelijk een stuk minder glad. Ook hier valt hij in de smaak bij de vrouwtjes, kan hij overweg met een keur aan slimme snufjes en redt hij zich met gemak uit de meest benarde situaties, maar ineens wordt weer duidelijk waar het 007 aan ontbreekt: een vleugje menselijkheid.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

After the Sunset Nieuwsberichten

Laatste reacties

Peter2

"...Heerlijke film om even lekker ontspannen naar te kijken..."

Z@3 Redrum

"...Saaie film, plot is saai, humor is wat mij betreft zeer matig. Vond hem niet het kijken waard...."

xpelair

"...Vind jij die vrouw niet spannend? ik kan het er wel mee hoor.. :)..."

After the Sunset

acties