Around the Bend (2004)

The skeletons in the family closet just came out to play

5,6 details

  • 85 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
85 Min Verenigde Staten

Bankbediende Jason Lair wil niets liever dan een normaal en rustig leven leiden. Zijn vrouw heeft hem echter in de steek gelaten om te gaan schilderen in Nepal, zodat Josh alleen staat in de opvoeding van zijn zesjarige zoon Zach. Ondertussen moet hij ook zijn grootvader Henry verzorgen, een archeoloog die weigert begraven te worden wanneer hij zal komen te overlijden. Plots verschijnt Jasons vader, en dus Henry's zoon, de merkwaardige Turner Lair ten tonele. Het leven van Jason wordt hierdoor allesbehalve normaal en rustig. Het wordt tijd om de waarheid over het verleden van de familie Lair boven water te krijgen.

Regie
Jordan Roberts
Cast
Michael Caine, Christopher Walken, Josh Lucas, Norbert Weisser, Glenne Headly, David Eigenberg, Jonah Bobo, Gerry Bamman, Lily Knight, Laurie O'Brien, David Marciano, Robert Douglas, Rick Negron, Jean Effron, Carlos A. Cabarcas.
Release
08.10.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Jordan Roberts | Cast: Josh Lucas (Jason Lair), Christopher Walken (Turner Lair), Michael Caine (Henry Lair), Jonah Bobo (Zach Lair) e.a. | Duur: 83 min.

Around the Bend is niet alleen het debuut van regisseur Jordan Roberts, het is ook de eerste film die geproduceerd werd onder het label Warner Independent Pictures, een nieuwe productieafdeling binnen het megaconcern Warner Bros. Entertainment. Afgaand op de informatie op hun website, richt Warner Independent zich met name op de personages en het verhaal - en niet op massale populariteit, althans, niet ten koste van alles. Het label is bedoeld voor films die avontuurlijk, persoonlijk, taboedoorbrekend en experimenteel zijn. Het moet een thuishaven zijn voor filmmakers die met moed en inzicht het onbekende willen verkennen en die expressie willen geven aan hun visies. Het moet een broedplek worden voor jong talent, voor technische innovatie en nieuwe ideeën. Een nobel streven, dat moet je ze nageven, maar de verleiding is groot om de dochteronderneming van het bedrijf dat alle Harry Potter’s produceert, als een speeltje af te doen. Een begrijpelijke gedachte, maar wel oneerlijk, omdat het hoe dan ook te prijzen valt dat een grote commerciële productiemaatschappij de kleinschalige film een kans wil geven.

Wat Around the Bend betreft lijken de financiële en artistieke risico’s gering, want een film met namen als Michael Caine, Christopher Walken en - in mindere mate - Josh Lucas, verdient nou niet bepaald het arthouse predikaat. Toch is het maar vraag of de film zijn geld terug zal verdienen. In Nederland pakt de releasedatum bijvoorbeeld erg ongelukkig uit. Wedijveren met de laatste episode van de tweede Star Wars trilogie is net zo kansloos als proberen Darth Vader neer te sabelen met een tandenborstel. Bovendien zal een verhaal over vier generaties mannen die een streep onder het verleden willen zetten, niet meteen een groot publiek aanspreken, omdat de kans op zinderende actie en helikopterachtervolgingen volstrekt nihil is. Voeg daar een klein budget, een onervaren regisseur en een nogal onevenwichtig script aan toe, en je begint een beetje medelijden met de film te krijgen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Around the Bend

acties