A Love Song for Bobby Long (2004)

The heart is a lonely hunter.

Helaas weinig vermakelijk.
play

6,4 details

  • 119 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
119 Min Verenigde Staten

Wanneer ze hoort dat haar moeder overleden is, gaat de eenzame tiener Pursy Will (Scarlett Johansson) naar New Orleans om haar ouderlijk huis op te eisen. Ze verwacht een verlaten woning, maar het blijkt bewoond te zijn door twee vrienden van haar moeder: Bobby Long (John Travolta), een voormalig docent literatuur, en de jongere Lawson Pines. Deze twee gebroken mannen wonen al jaren in het vervallen huis, en het enige wat ze op de been houdt is Lawsons ambitie om een biografie over Bobby Long te schrijven. Aangezien niemand van plan is te vertrekken, moeten Pursy, Bobby en Lawson voorlopig samenwonen. Begraven onder persoonlijke geheimen, blijken hun levens op een ingewikkelde manier met elkaar verbonden te zijn.

Regie
Shainee Gabel
Cast
John Travolta, Scarlett Johansson, Gabriel Macht, Deborah Kara Unger, David Jensen, Clayne Crawford, Douglas M. Griffin, Dane Rhodes, Carol Sutton, Earl Maddox, Warren Kole, Sonny Shroyer, Walter Breaux, Bernard Johnson, Gina 'Ginger' Bernal.
Opbrengst
$ 1.841.260
Release
02.09.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Shainee Gabel | Cast: John Travolta (Bobby Long), Scarlett Johansson (Purslane Hominy Will), Gabriel Macht (Lawson Pines), Deborah Kara Unger (Georgianna) e.a. | Duur: 119 min.

De Cosmopolitan en de Celebrity geven hem allebei vier sterren uit vijf, John Travolta is al langsgeweest bij Oprah om te vertellen hoe emotioneel het filmen wel niet was en op IMDb geven vrouwen hem een punt meer dan hun testosteron-beladen medemens. A Love Song for Bobby Long is dan ook een wijvenfilm. Dat hoeft helemaal niet erg te zijn natuurlijk. De vrouwen kunnen lekker snotteren en de mannen kunnen lekker stiekem snotteren. Want lieve macho’s, geef nou toe: jullie hadden bij When Harry Met Sally toch ook de neiging om je kussen te knuffelen, en wie kreeg er bij het zien van Bridget Jones’ Diary geen blij gevoel in zijn onderbuik? Juist.

Debuterend regisseuse Shainee Gabel, die zelf het script schreef, heeft in ieder geval twee van de grootste namen in Hollywood weten aan te trekken. Scarlet Johansson (Golden Globe-nominatie) speelt Purslane, een eenzaam en ongelukkig meisje dat na de dood van haar moeder intrekt bij alcoholist en voormalig professor literatuur Bobby Long, gespeeld door John Travolta met wit haar, en zijn voormalige leerling Lawson (Gabriel Macht, die zich als relatieve nieuwkomer heel redelijk staande houdt tussen deze twee grootheden). Hoewel de drie personages hopeloze antisociale loners zijn die hun dagen vullen met eten, zuipen, roken en, in het geval van Bobby Long, liedjes zingen op de gitaar, zijn vooral Travolta en Johansson natuurlijk ontzettend charismatische mensen. Zo charismatisch zelfs dat ze de tamelijk tweedimensionale personages die ze spelen totaal verdringen. Als Bobby Long een liedje zingt moet je ogenblikkelijk aan Travolta’s vroegere zangkunsten denken, als je Purslane zich ziet omkleden zie je de borst van Scarlet Johansson en als de emotionele climax zich voltrekt voel je geen flikker.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Annefleur

"...Ik weet het nog niet.. ik vond de voorstukjes niet heel boeiend!..."

mememe

"...Gewoon een hele mooie film, zeker de moeite waard om met een kopje thee op de bank thuis te blijven..."

Calvani

"...Deze film leek mij eerst niet wat, maar heeft me erg positief verrast. Het is een mooie, grappige, o......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

A Love Song for Bobby Long

acties