The 51st State (2001)

Have a good trip.

Reviews (2)

CAGE

Avatar

Je kan je net zo goed afvragen waarom die zich nou per se helemaal bloot presenteert aan het einde. Vond ik wel een beetje overdreven. Maar dat kennen we wel van Jackson. Hij maakt wel vaker zo een soort vreemde grappen. Maar dat kilt. In de film krijg je het idee dat Samuel iets met Schotland heeft, of iets met de cultuur. Weet niet waarom, maar misschien was het ooit zijn droom zo een kasteel te bezitten ergens in Schotland als ie ooit genoeg geld bij een heeft. Vandaar dat ie die kilt droeg. Draagt ie een deel van zijn passie. Je kunt er verschillende redenen bij bedenken.

Calva

Avatar

Snel camera werk, Samuel L. Jackson, engelse humor en overdreven personages. Wat wil je nog meer?
Een goed verhaal misschien?
Ondanks de film veel weg heeft van het regie werk van Ritchie is de film toch wel minder. Je hebt toch de hele tijd het gevoel dat je naar een rip-off van Ritchie zit te kijken met Jules Winnfield in de hoofdrol. Daarnaast is de grap "I told you to take care of him, not to take care of him!" natuurlijk ook gewoon 'gejat' van Pulp Fiction.

Al met al een leuke film, maar haalt het bij lange na niet bij de films waar die van leent. Overigens vind ik het IMDB punt wel erg laag, maar het FT punt weer erg hoog: [rating 3.5]