Unleashed (2005)

Chained by Violence. Freed by Music

Voor fans van zoet drama en grimmig geweld valt er genoeg te genieten.
play

6,6 details

  • 103 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Frankrijk
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
103 Min Frankrijk

Danny is een slaaf. Hij heeft zijn hele leven zonder enige vorm van scholing doorgebracht en heeft daarom de ontwikkeling van een kind. Danny wordt door zijn eigenaar Bart als een hond behandeld en moet voor hem vechten in illegale vechtwedstrijden. Als Bart na een auto-ongeluk in een coma belandt, komt Danny bij de blinde pianist Sam terecht die hem in huis neemt en hem de prettige kantjes van het leven laat zien.

Regie
Louis Leterrier
Cast
Morgan Freeman, Jet Li, Bob Hoskins, Vincent Regan, Kerry Condon, Tamer Hassan, Phyllida Law, Michael Jenn, Owen Lay, Puthirith Chou, Dylan Brown, Mike Lambert, Carole Ann Wilson, Tony Theng, Jaclyn Tze Wey.
Budget
$ 45.000.000
Opbrengst
$ 50.871.113
Release
01.09.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Louis Leterrier | Cast : Jet Li (Danny), Bob Hoskins (Bart), Morgan Freeman (Sam), Kerry Condon (Victoria) e.a.

Begin jaren negentig maakte schrijver/regisseur Luc Besson , een actiefilm die uitstak boven zijn tijdgenoten vanwege de bijzonder combinatie van een ontroerende relatie en geweld. Nu, meer dan tien jaar later, heeft Besson weer zo’n zelfde soort actiefilm gemaakt, waarin ontroerende scènes met harde actie worden afgewisseld. Ditmaal liet hij de regie echter over aan een protégé: Louis Letterier, een jonge onbekende regisseur die slechts het actievehikel The Transporter op zijn naam heeft staan. Voor de actiescènes zijn martial arts ster Jet Li en meesterchoreograaf Yuen Wo Ping aangetrokken, voor het emotionelere acteerwerk Morgan Freeman en Kerry Condon.

Danny is een jongeman die niet als man door het leven gaat. Van jongs af aan is hij als een soort hond getraind door gangster Bart (de originele titel van de film was Danny The Dog): hij heeft zelfs een metalen halsband om. En als Bart die afdoet, gaat hij los en ramt hij alle vijanden van zijn meester tot pulp. Hij wordt door zijn ‘baasje’ als hond behandeld, hij slaapt zelfs in een kooi onder het kantoor van de gangster. Door toeval ontsnapt hij aan dit bestaan en ontmoet hij Sam, een blinde pianostemmer. Die neemt Danny mee naar huis en laat de verwarde jongeman bij hem en zijn stiefdochter Victoria inwonen. Langzaamaan begint Danny steeds meer mens te worden, en wordt hij opgenomen in zijn nieuwe familie. Maar ondertussen wil boze Bart zijn huisdier terug…

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Unleashed Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

11qqaazz

"...Lekkere vecht film. De teggenstanders en andere types hade meer diepte dan de standaard vecht film......."

SunChaser

"...De NL titel was toch Unleashed? Danny de Dog is de alt titel..."

n0rax

"...[quote=dalien]Erg aparte film van Jet Li. Geen standaard vechtfilm, maar wat meer diepte. De vechtsc......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Unleashed

acties