The Upside of Anger (2005)

Sometimes what tears us apart helps us put it back together

The Upside of Anger is een verrassend luchtige en zeer humoristische film.

6,4 details

  • 118 Min
  • Drama
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
  • Verenigd Koninkrijk
118 Min Verenigde Staten

Het leven van de gelukkige echtgenote en moeder Terry Wolfmeyer (Joan Allen) in een chique buitenwijk van Detroit neemt een totaal andere wending als van de een op de andere dag haar man ervandoor gaat met zijn secretaresse. Om met zijn afwezigheid om te gaan, grijpt Terry naar de fles en verdrinkt ze haar boosheid. Ze ziet zich mede daardoor steeds vaker lijnrecht tegenover haar vier eigenzinnige dochters staan (Erika Christensen, Evan Rachel Wood, Keri Russell en Alicia Witt) totdat ze een bijzondere relatie ontwikkelt met haar buurman, Denny (Kevin Costner). Denny, ooit een gevierd profhonkballer maar nu radio diskjockey, wordt haar drinkemaatje. Langzaam maar zeker wordt hij Terrry’s rots in de branding en een ad hoc vader voor haar dochters. Het leven wordt nog gecompliceerder als Terry’s dochters niet alleen met hun moeders romantische problemen te maken krijgen maar vooral te kampen hebben met die van zichzelf.

Regie
Mike Binder
Cast
Kevin Costner, Keri Russell, Evan Rachel Wood, Joan Allen, Alicia Witt, Danny Webb, Erika Christensen, Mike Binder, Suzanne Bertish, Stephen Greif, Tom Harper, Magdalena Manville, Rod Woodruff, Dane Christensen, David Firth.
Release
23.01.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Mike Binder | Cast: Joan Allen (Terry Wolfmeyer), Kevin Costner (Denny Davies), Erika Christensen (Andy Wolfmeyer), Evan Rachel Wood (Lavender "Popeye" Wolfmeyer), Keri Russell (Emily Wolfmeyer), Alicia Witt (Hadley Wolfmeyer), Mike Binder (Adam "Shep" Goodman), e.a. | Duur: 118 min.

“Als ze mijn moeder niet was dan zou ik haar een klap in haar gezicht geven… echt!” Dat zegt Lavender Wolfmeyer over haar moeder. Haar moeder was altijd de aardigste en liefste persoon die ze zich maar kon voorstellen. Maar er gebeurde iets dat haar moeders woede opwekte en waardoor ze veranderde in een verdrietig en bitter persoon. Woede beïnvloedt je kijk op het leven, geeft je inzicht in je eigen psyche en kan een mens vormen en veranderen. Dat is wat The Upside of Anger ons zo ongeveer wil vertellen, in een bijzonder aangenaam drama dat op een verrassend luchtige en zeer humoristische manier wordt gebracht.

Terry Wolfmeyer’s welgestelde leventje neemt een drastische wending wanneer haar man er plotseling vandoor gaat met zijn Zweedse secretaresse. Ze blijft verslagen achter met vier eigenzinnige opgroeiende dochters. De wanhoop nabij zoekt Terry haar toevlucht in het frequent nuttigen van talrijke alcoholische versnaperingen. Ze verandert in een verbitterde alcoholist en loopt haast continu te bekvechten met haar dochters. Naast hun eigen dagelijkse sores hebben de meiden het dus plotseling zwaar te stellen met hun moeder, terwijl ze ook nog het huishouden draaiende proberen te houden. Dan komt buurman Denny om de hoek kijken. Denny is een ex-profhonkballer die nu de kost verdient als radio-DJ en al lange tijd een oogje heeft op Terry. Net als zij lust Denny ook wel een drankje en dat schept een band. Ze beginnen als borrelmaatjes, maar langzaamaan groeit hun relatie uit en gaat Denny ook fungeren als de vervangende vader voor de vier dochters.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Upside of Anger

acties