Exiled (2006)

Brotherhood, honor, loyalty, assassination - which one is the strongest?

7,4 details

  • 110 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Hongkong
110 Min Hongkong

Wo werd verbannen wegens misdaden tegen de Hongkongse gangsterbaas "Boss Fay". Als hij jaren later terugkeert, blijkt Boss Fay hem niet vergeten te zijn; hij stuurt huurmoordenaars op pad om Wo alsnog te straffen. De misdaadkoning heeft er echter niet op gerekend dat de moordenaars oude vrienden van Wo zijn.

Alt titel
Fong juk
Regie
Johnny To
Cast
Simon Yam, Anthony Wong Chau-Sang, Josie Ho, Ka Tung Lam, Suet Lam, Francis Ng, Richie Ren, Nick Cheung, Siu-Fai Cheung, Roy Cheung, Ping-Man Tam, Shiu Hung Hui, Ellen Chan, Wah Wo Wong, Ronald Yan.
Budget
$ 4.500.000
Release
06.09.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Johnny To | Cast: Anthony Wong (Blaze), Francis Ng (Tai), Roy Cheung (Cat), Suet Lam (Fat) e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2006

Eerder dit jaar was regisseur Johnny To de Filmmaker in Focus op het Internationale Film Festival Rotterdam, wat betekende dat er op het festival zo’n vijftien films van deze genrefilmmaker draaiden, waaronder enkele martial-artsfilms, komedies, politiefilms en vooral een flink aantal misdaadfilms. Dat was mooi, want deze cineast uit Hongkong is in het Westen om onduidelijke redenen nog altijd vrij onbekend gebleven en verdient veel meer erkenning. To kan zich makkelijk meten met landgenoten als John Woo, Ringo Lam en Tsui Hark in hun hoogtijdagen. Sterker nog, met een heerlijke film als Exiled is hij hen eigenlijk voorbijgestreefd.

Distributeur A-Film was na afloop van het festival in Rotterdam in eerste instantie van plan om Johnny To’s laatste film direct op dvd uit te brengen, maar heeft er gelukkig voor gekozen om Exiled toch in de bios te vertonen. Toen ik de film destijds op het festival zag, waardeerde ik hem met de maximale vijf sterren, noemde hem ‘”een walhalla voor elke liefhebber van misdaad- en/of actiefilms” en zei dat de film “stilistisch superieur” was aan “bijna alle actiefilms van de afgelopen vijftien jaar.” Hoewel ik in de roes van het festival misschien iets té positief en enthousiast was, kraamde ik absoluut geen onzin uit.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Rem

"...Prachtige actiescenes. De acteurs zijn ook erg goed op dreef. Vooral Wong is erg sterk. Het einde is......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Exiled

acties