De battre mon coeur s'est arrêté

Reviews (1)

Palumara

Avatar

Heel erg onder de indruk van deze film toen ik 'm een jaar of drie geleden zag en sindsdien geweldig op zoek geweest naar de DVD. Nu ie onder het label Quality Film Collection vanaf eergisteren terug in de winkel ligt, heb ik hem eindelijk te pakken en was ik heel benieuwd of de herinnering aan De Battre niet sterker was dan de prent zelf.
Néé zo blijkt want Audiard levert hier een wondermooie stadsfilm af die, gevoed door een fenomenale soundtrack (met als absolute orgelpunt Monkey 23 van The Kills) en grote visuele klasse, tot mijn absolute favorieten behoort.Het verhaal op zich spreekt me al enorm aan, maar dan komt daar nog eens het charisma bij van hoofdrolspeler (hij is in elke scène aanwezig denk ik) Romain Duris, die hier een ware tour-de-force aflevert. Leuk overigens dat de dromerige schoonheid Mélanie Laurent een klein rolletje heeft, wist ik totaal niet meer.
Van de dicht op de huid zittende camera tot het waanzinnig coole lederen jasje van Tom: De Battre Mon Coeur S'est Arrêté slaagt er wonderwel in een bepaalde sfeer te creëren waarbij het gejaagde stadsleven perfect wordt weergegeven. Ik ga dit meesterwerkje dan ook een plaats in m'n top-10 geven.