She Hate Me (2004)

One heterosexual male. 18 lesbians. His fee $10,000... each.

Probeert veel ineen te zijn, maar het is een beetje teveel, en ook een beetje te weinig van het goede.
play

4,4 details

  • 138 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
138 Min Verenigde Staten

Als klokkenluider Jack Armstrong wordt ontslagen wil hij weer snel aan het werk. Hij had alleen niet verwacht dat hij spermadonor zou worden voor lesbische vrouwen die graag een kind willen! Met alle gevolgen van dien....

Regie
Spike Lee
Cast
Woody Harrelson, Monica Bellucci, Anthony Mackie, Brian Dennehy, John Turturro, Kerry Washington, Ellen Barkin, Bai Ling, Jamel Debbouze, Dania Ramirez, Ossie Davis, Jim Brown, Paula Jai Parker, Lonette McKee, Q-Tip.
Budget
$ 8.000.000
Opbrengst
$ 365.134
Release
30.07.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Spike Lee | Cast: Anthonie Mackie (John Henry Armstrong), Kerry Washington (Fatima Goodrich), Ellen Barkin (Margo Chadwick), Woody Harrelson (Leland Powell) e.a. | Duur: 138 min.

Hollywood blinkt niet echt uit in films met een politieke boodschap. Soms mag Steven Seagal mensen doodschieten voor een beter milieu of houdt Michael J. Fox een speech over verdraagzaamheid, maar daar houdt het wel zo’n beetje mee op. Films die lijnrecht de regering bekritiseren of een echt controversieel standpunt innemen zijn zeldzaam. Gelukkig is er Spike Lee, al bijna twintig jaar het boegbeeld van de zwarte Amerikaanse cinema en één van de weinige Grote Namen die graag tegen heilige huisjes schopt. Natuurlijk is het lovenswaardig om films te maken met een persoonlijke insteek, maar in zijn nieuwste film, She Hate Me, neemt Spike wel wat te veel hooi op zijn vork. Hij heeft het onder andere gemunt op Bush, de medicijnmarkt, de hypocrisie van Amerika op het gebied van seks, de afstraffing van klokkenluiders en de hebzucht van het bedrijfsleven. En dat in iets meer dan twee uur.

John Armstrong werkt bij een bedrijf dat binnenkort het eerste AIDS-medicijn op de markt zal brengen. Nadat de Duitse dokter van dienst maar eens besluit uit het raam te springen komt John erachter dat het bedrijf zo corrupt is als een gemiddelde bananenrepubliek en een belletje naar de controlerende instanties is snel gemaakt. Zijn actie wordt niet echt op prijs gesteld en binnen een mum van tijd is hij werkloos, zijn bankrekening geblokkeerd en wordt hij zèlf beschuldigd van corruptie. Gelukkig is daar zijn inmiddels lesbische ex Fatima, die samen met haar vriendin maar wat graag zijn zaad in ontvangst wil nemen voor het luttele bedrag van 5000 dollar per persoon. Dat smaakt naar meer en voor John het goed en wel beseft neemt de rij lesbiennes met kinderwens voor zijn deur de proporties aan van die voor een openbaar toilet op Koninginnedag. Dit zorgt voor een groot publiek schandaal en ondertussen zit John óók nog eens opgescheept met zijn ouders-in-crisis, een maffiabaas en de gevoelens die hij nog steeds voor zijn ex koestert. Jaja, John is een drukbezet man.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

She Hate Me

acties