In Good Company (2004)

He's rich, young and handsome. He's in love with you and he's your dad's boss.

Uiteindelijk is In Good Company een plezierige film over de problemen van de moderne man, zonder bijster veel om het lijf te hebben.
play

6,5 details

  • 109 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
109 Min Verenigde Staten

Dan Foreman wordt gedegradeerd van zijn baan als hoofd advertentieverkoop voor een belangrijk tijdschrift, wanneer het bedrijf waarvoor hij werkt wordt overgenomen. Zijn nieuwe baas, Tom, is half zo oud als hij en leidt het bedrijf volgens de theorie van synergie in de onderneming. Dit veroorzaakt een conflict van managementstijlen. Dan's privé-leven staat bovendien op z'n kop, wanneer zijn vrouw na jaren weer zwanger blijkt te zijn. Dan blijkt ook nog eens dat zijn nieuwe baas een affaire met zijn dochter is begonnen.

Regie
Paul Weitz
Cast
Scarlett Johansson, Dennis Quaid, Topher Grace, Selma Blair, Clark Gregg, Ty Burrell, Frankie Faison, Colleen Camp, Philip Baker Hall, David Paymer, Marg Helgenberger, Kevin Chapman, Amy Aquino, Zena Grey, Lauren Tom.
Release
29.12.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Weitz | Cast: Dennis Quaid (Dan Foreman), Topher Grace (Carter Duryea), Scarlett Johansson (Alex Foreman). e.a. | Duur: 109 min.

In de zakenwereld kan het leven behoorlijk zwaar zijn. Snoeiharde concurrentie, niets en niemand ontziende fusies waarbij het halve personeelsbestand gedumpt wordt of een hoge pief die winst boven mensen stelt: het zijn slechts een paar voorbeelden van de ellende die in dit wereldje voorkomt. Daar tegenover staat dat er ook flink wat te verdienen valt, en met wat geluk levert het genoeg op om een gezin met twee dochters in een nette buitenwijk te kunnen onderhouden. Misschien is er voor je huis dan wel een flinke hypotheek afgesloten, dat mag de pret niet drukken. In ieder geval niet voor Dan Foreman, 51-jarige vader en zakenman.

Dan is het hoofd van de afdeling advertenties bij een groot sportblad, dat weer onderdeel is van een veel groter bedrijf. Dat bedrijf wordt opgekocht door een nog grotere multinational, met de toepasselijke naam Globecom. Foreman wordt gedegradeerd en Carter Duryea, een jongeman van 26 zonder enige ervaring, wordt zijn nieuwe baas. Carter krijgt die baan omdat hij model staat voor de nieuwe manier van zakendoen die Globecom voorschrijft. Vanzelfsprekend is Dan niet blij met de komst van de jonge hond, en diens nieuwe aanpak; tot overmaat van ramp krijgt Carter ook nog eens een relatie met de oudste dochter van Dan.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

In Good Company

acties