Shurayukihime

Shurayukihime (1973)

Reviews (1)

Spider-fan

Avatar

Absoluut subliem. Ik was vooral verrast hoe modern de film overkomt. Ik denk dat dat komt door het vlotte tempo, de filmstijl (hand held camera, freeze frames, snelle zooms en extreme close-ups van gezichten), en toch ook door de directe manier waarop het geweld is gefilmd. Als je dit naast een film van Miike bekijkt lijkt er nauwelijks iets veranderd in de manier waarop het geweld is gestileerd. Natuurlijk zijn die bloedfonteinen niet erg realistisch (bloed zou moeten pulseren; dat doet iemand als Fulci dan wel bijvoorbeeld), maar het ziet er wel erg cool uit.
Tarantino's film is cartoonesker, theatraler en meer over-the-top, maar de invloed is heel duidelijk zichtbaar, tot en met de indeling in hoofdstukken aan toe.
Jammer van dat irritant knipperende MTV-embleempje en dat er een deel buiten beeld viel. Om hem dus echt goed te zien zul je toch de dvd moeten hebben.
Een film die met recht het etiket 'klassieker' mag dragen, met een prachtige hoofdrol voor Meiko Kaji. Ben benieuwd hoe deel 2 is.