Sparrows

Sparrows (1926)

7,2 details

  • 84 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
84 Min Verenigde Staten

Voor deze film is helaas nog geen beschrijving beschikbaar.

Regie
William Beaudine
Cast
Gustav von Seyffertitz, Mary Pickford, Roy Stewart, Mary Louise Miller, Charlotte Mineau, Spec O'Donnell, Lloyd Whitlock, Billy Butts, Monty O'Grady, Jack Lavine, Billy 'Red' Jones, Muriel McCormac, Florence Rogan, Mary McLain, Sylvia Bernard.
Budget
$ 463.455
Opbrengst
$ 966.878
Release
14.05.1926

Filmtotaal Recensie

Regie: William Beaudine | Cast: Mary Pickford (Molly), Gustav von Seyffertitz (Mr. Grimes), Roy Stewart (Dennis Wayne) e.a. | Speelduur: 95 minuten

Geboren in een gezin van acteurs, startte de Canadese Mary Pickford haar carrière in het theater al op zesjarige leeftijd. Tien jaar later, in 1909, maakte ze haar filmdebuut onder regie van filmpionier D.W. Griffith. Al snel werd ze razend populair en ze verscheen tot haar laatste filmoptreden in 1934 in maar liefst 236 films. Met haar lange, goudblonde haar en jeugdige voorkomen werd Mary Pickford over de hele wereld bekend als America's Sweetheart. Ze was de eerste, echte filmster van de Verenigde Staten, en bleef dat tot de introductie van de geluidsfilm. Behalve een gevierd filmster was Pickford ook een zakenvrouw. Met Charlie Chaplin, D.W. Griffith en echtgenoot/acteur Douglas Fairbanks sr. richtte ze de filmmaatschappij United Artists op. In het Filmmuseum zijn nu enkele zeer zeldzame kopieën van Pickfords films te zien, waaronder één van de hoogtepunten uit haar carrière: Sparrows uit 1926.

In de begintitels van Sparrows lezen we dat tijdens de schepping van de wereld het aandeel van de duivel beperkt is gebleven tot een specifiek stukje moerasland in het zuiden van de Verenigde Staten: "a masterpiece of horror and the Lord appreciating a good job, let it stand." De toon van de film wordt vervolgens gezet door de openingsbeelden van dat drassige land, dat er zo angstaanjagend uitziet dat je je direct in een sprookje van de gebroeders Grimm waant. De duivelse boer Grimes heeft daar een zogenoemde baby-boerderij gebouwd, waarin hij ontvoerde kinderen huisvest en doorverkoopt. De oudste van hen is Molly, gespeeld door de op dat moment 34-jarige Mary Pickford.