Ice Princess (2005)

From Scholastic...To Fantastic!

De film volgt een formule, maar is leuk.
play

5,9 details

  • 98 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Familiefilm
  • Sport
  • Verenigde Staten
  • Canada
98 Min Verenigde Staten

Casey Howard (Michelle Trachtenberg) is niet de mooiste schaatsster van het ijs, maar met behulp van haar coach, ouders en de berijder van de boenmachine kan niets haar stoppen in het bereiken van haar droom: ze wil kampioen figuurschaatsen worden.

Regie
Tim Fywell
Cast
Joan Cusack, Hayden Panettiere, Kim Cattrall, Michelle Trachtenberg, Connie Ray, Amy Stewart, Trevor Blumas, Thanh Nguyen, Paul Sun-Hyung Lee, Ben Gilbank, Mark Hird, Kirsten Olson, Steve Ross, Jocelyn Lai, Roy Bradshaw.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 27.645.491
Release
17.03.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Tim Fywell | Cast: Michelle Trachtenberg (Casey Carlyle), Kim Cattrall (Tina Harwood), Joan Cusack (Joan Carlyle), Hayden Panettiere (Gen Harwood), Juliana Cannarozzo (Zoe Bloch)| Speelduur: 92 minuten

“We were interested in a story about a young girl who overcomes all kinds of tough and entertaining obstacles to live out the most secret dream”, aldus de producer van Ice Princess. Een meisje dus, dat een groot en spannend doel heeft, maar eerst negentig minuten moet ploeteren om het te bereiken. Op een spannende en komische manier nog wel. Zeker als je weet dat dit een Disneyfilm is kun je het verloop van de hele film vast al voorspellen, en je zult er nauwelijks naast zitten, op één detail na: Ice Princess is leuk.

Casey is een nerd. Ze kan namelijk omgaan met een computer, maakt een goede kans om op Harvard te komen en heeft een paardenstaart. Eventjes dan, want ze is natuurlijk wel de ijsprinses uit de titel. Casey is immers dol op kunstschaatsen, en mixt het nuttige met het aangename door een natuurkundeproject te beginnen over de fysische aspecten van haar grote passie. Ze programmeert iets op haar computer, schrijft E=mc² op een blaadje en voilà, na een seizoentje kinderklas mag ze meteen meedoen met de landelijke competitie. Als ze dan nog even haar haar losgooit kan ze ook een relatie beginnen met een leuke hunk en wordt ze zowaar geaccepteerd in het groepje coole meisjes dat eerst zo van haar walgde.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

girlemma

"...De film is wel oke. Ik zou het niet op mijn leukste filmlijst zetten...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Ice Princess

acties