Yes (2004)

6,0 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigd Koninkrijk

Een Amerikaanse vrouw zit gevangen in een liefdeloos en verstikkend huwelijk met de politicus Anthony. Ze begint een affaire met een man uit het Midden Oosten, een Libaneze chirurg die verbannen is naar London. Hun passie is de start van een persoonlijke reis waarin liefde en religieuze overtuigingen vechten om voorrang.

Regie
Sally Potter
Cast
Sam Neill, Joan Allen, Simon Abkarian, Shirley Henderson, Gary Lewis, Samantha Bond, Sheila Hancock, Stephanie Leonidas, George Yiasoumi, Raymond Waring, Wil Johnson, Barbara Oxley, Lol Coxhill, Kev Orkian, Beryl Scott.
Release
04.09.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Sally Potter | Cast: Joan Allen (She), Simon Abkarian (He), Sam Neill (Anthony), Shirley Henderson (Cleaner) e.a. | Speelduur: 100 min.

Hij en Zij ontmoeten elkaar tijdens een chic diner in een Londense sociëteit. ‘Zij’ is daar als echtgenote van een politicus (Sam Neill), met wie ze niets meer deelt behalve het huis waarin ze wonen. ‘Hij’ is kok en direct gefascineerd door haar, trots en elegant en alleen als Zij is. Hij vindt het onvoorstelbaar dat een man ook maar een moment van haar zijde zou kunnen wijken en vertelt haar dat ook. Door het oog van een beveiligingscamera kijken we naar hun geflirt, waarbij het verspringen van de beelden het ritme van hun paringsdans aangeeft. De affaire vlamt snel en hoog op: ze stort haar hart bij hem uit tijdens lange wandelingen, laat zich midden in een restaurant door hem bevredigen en brengt iedere vrije middag in zijn bed door. Zij komt erachter dat Hij chirurg was in Beiroet, maar door de oorlog gedwongen werd zijn heil elders te zoeken. Nu hanteert Hij alleen nog zijn koksmes; dagelijks wordt hij in de keuken geconfronteerd met de vooroordelen die in het Westen heersen omtrent zijn ‘soort’.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Yes

acties