The Holiday (2006)

Dertien in een dozijn film, maar wel leuk.
play

6,2 details

  • 138 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
138 Min Verenigde Staten

Amanda (Cameron Diaz) eigenaresse van een reclamebureau, woont in Californie. Iris (Kate Winslet) schrijft in de Londense Daily Telegraph en woont in een leuk huisje op het Engelse platteland. Hoewel ze 10.000 km van elkaar wonen bevinden ze zich in dezelfde situatie: ze besluiten dat ze hun mannen even voor gezien willen houden. Amanda komt toevallig op een internetsite voor woningruil terecht en besluit dat het Engelse huisje van Iris de oplossing is voor haar problemen. Spontaan besluiten Amanda en Iris de halve wereld over te reizen en voor twee weken in elkaars huis te trekken. Iris raakt al snel bevriend met Arthur een beroemde scenarioschrijver, en met Miles componist van filmmuziek. In Engeland is Amanda zich net aan het installeren in het besneeuwde Rose Hill Cottage als er aangeklopt wordt door de knappe broer van Iris, Graham (Jude Law). Het verhaal neemt een onverwachte....

Regie
Nancy Meyers
Cast
Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law, Jack Black, John Krasinski, Eli Wallach, Edward Burns, Rufus Sewell, Kathryn Hahn, Shannyn Sossamon, Sarah Parish, Shelley Berman, Bill Macy, Miffy Englefield, Emma Pritchard.
Budget
$ 85.000.000
Opbrengst
$ 194.168.700
Release
08.12.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Nancy Meyers | Cast: Kate Winslet (Iris), Cameron Diaz (Amanda), Jude Law (Graham), Jack Black (Miles), Eli Wallach (Arthur) e.a. | Speelduur: 135 minuten Jaar: 2006

Bijna elk jaar komen rond de feestdagen één of meerdere voorspelbare, veilige romantische komedies uit, die op het seizoen inspelen en altijd op een vast publiek kunnen rekenen. The Holiday vormt daarop geen uitzondering. De formules van het genre worden trouw gevolgd tot aan het obligate happy end. Verrassingen zijn ver te zoeken en originaliteit is als een naald in een hooiberg. Toch is The Holiday geen vervelende film geworden, dankzij het trio Jack Black, Kate Winslet en veteraan Eli Wallach.

Wallach zullen de meesten vooral kennen als Tuco (The Ugly) uit The Good, the Bad & the Ugly. Inmiddels is hij de tachtig gepasseerd, maar in The Holiday steelt hij de show als gepensioneerde scriptschrijver Arthur die niet vooruitkomt zonder rollator en soms vergeet waar zijn huis is. Dat huis ligt naast dat van Amanda, een succesvolle carrièrevrouw die haar geld verdient met een filmpromotiebedrijf. Nadat haar relatie op de klippen is gelopen, wil ze er tijdens de feestdagen even helemaal uit. Wat toevallig! Iris, een journaliste die al drie jaar verliefd is op een collega, wil exact hetzelfde na de bekendmaking van diens verloving met een ander. Zij wisselen vlak voor kerst van huis en omgeving. Amanda belandt in een met sneeuw bedekt klein dorpje in Engeland, terwijl Iris haar plaats inneemt in het zonovergoten Hollywood.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Holiday Nieuwsberichten

Laatste reacties

Bartelo

"...Snap de reacties niet, ik vond het allemaal zo nep geacteerd en zo ongeloofwaardig. kom niet hoger d......"

Richie82

"...Die was echt zo goed!..."

Edwinem

"...Humor was zozo, paar keer een glimlach. verhaal was te cheesy en veels te voorspellend. toch was (zo......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Holiday

acties