Dark Water

Dark Water (2005)

This Season, The Mystery Of The Darkness Will Consume Your Life

Op alle fronten ietsje beter dan zijn voorganger.
play

5,5 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

Een jonge vrouw is met haar ex-echtgenoot verwikkeld in een zware strijd over de voogdij van haar vijfjarige dochter Ceci. Ondanks haar psychiatrisch verleden, hoopt ze sterker te staan door werk te vinden en een eigen appartement te huren. Door haar werk zal ze echter zo nu en dan haar dochter moeten verwaarlozen en bovendien blijkt er een grote vochtige plek te zijn op het plafond van het appartement.

Regie
Walter Salles
Cast
Debra Monk, Camryn Manheim, Pete Postlethwaite, John C. Reilly, Tim Roth, Alison Sealy-Smith, Dougray Scott, Elina Löwensohn, Jennifer Connelly, Bill Buell, J.R. Horne, Linda Emond, Ariel Gade, Perla Haney-Jardine, Warren Belle.
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 25.473.093
Release
27.06.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Walter Salles | Cast: Jennifer Connelly (Dahlia), Ariel Gade (Ceci), John C. Reilly (Mr. Murray), Tim Roth (Jeff Platzer), Pete Postlethwaithe (Veeck) e.a. | Speelduur: 105 min.

De tijd dat Japan’s succesvolste filmische exportproduct nog een enorme pissige hagedis was is alweer een tijdje voorbij. Tegenwoordig specialiseert het zich in grauwe horrorfilms, vaak gevuld met mysterieuze vloeken en abnormaal irritante kinderen. Honogurai mizu no soko kara bijvoorbeeld, naar een boek van Ringu-auteur Kôji Suzuki en geregisseerd door Ringu-regisseur Hideo Nakata. Na het succes van The Ring is het niet erg verwonderlijk dat Hollywood juist deze combinatie van mysterieuze vloek en abnormaal irritant kind uitkoos om door de remake-fabriek te trekken.

De plot draait ook in de remake om een moeder die samen met haar dochtertje intrek neemt in een nogal smerig appartement. Vooral die donkere waterige plek op het plafond is niet bepaald aantrekkelijk, en dan groeit het ding ook nog. Zowel moeder als dochter begint vreemde dingen te zien, en langzamerhand wordt duidelijk wat er nu precies aan de hand is.

videotrailers & clips