6,2 details

  • 122 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Verenigde Staten
122 Min Frankrijk

Howard Spence (Sam Shepard) heeft betere dagen gezien. Vroeger speelde hij grote westernhelden, nu krijgt hij nog slechts onbeduidende bijrollen. Hij leidt een egoïstisch leven waarin hij de walging voor zichzelf probeert te vergeten door alcohol, drugs en jonge vrouwen. Maar dan hoort hij op een dag van zijn moeder dat hij nog wel eens ergens een kind kan hebben. Het idee alleen al is voor Howard een laatste strohalm van hoop dat zijn leven niet helemaal waardeloos is geweest. En zo gaat Howard op zoek naar die bewuste zoon, of dochter, wat het ook mag zijn. Hij ontmoet Doreen (Jessica Lange), een vrouw die hij ooit liefhad, en Earl, een jonge zanger die geen behoefte meer heeft aan een vader. Maar om de zaak nog gecompliceerder te maken is daar ook nog Sky, die wel eens zijn dochter kan zijn uit weer een ander avontuurtje. En dan is er nog Sutter (Tim Roth), een privé detective die vastbesloten is om Howard terug te brengen naar de filmset waarvan hij weggelopen is....

Regie
Wim Wenders
Cast
Tim Roth, Sam Shepard, Sarah Polley, George Kennedy, Fairuza Balk, Tim Matheson, James Gammon, Julia Sweeney, Gabriel Mann, James Roday, Jeffrey Vincent Parise, Marieh Delfino, Majandra Delfino, Mike Butters, Robin Twogood.
Budget
$ 11.000.000
Release
19.05.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Wim Wenders | Cast: Sam Shepard (Howard Spence), Jessica Lange (Doreen), Tim Roth (Mr. Sutter), Gabriel Mann (Earl), Sarah Polley (Sky), Eva Marie Saint (Howards moeder) e.a. | Speelduur: 122 min.

Wim Wenders maakte ooit Paris, Texas, dat hij filmde in het westen van de Verenigde Staten. Nu keert Wenders terug naar dit landschap, om net als destijds een script van Sam Shepard te verfilmen, die overigens nu ook de hoofdrol mag vertolken. In dit verhaal gaat een man eveneens schijnbaar zonder reden de woestijn in, en ook deze man heeft verbroken familierelaties waar hij uiteindelijk achterheen gaat. Maar daar houden de overeenkomsten eigenlijk wel op. Daar waar Paris, Texas diepgang bevatte en sympathie opwekte, blijft WendersÂ’ nieuwste vooral aan de oppervlakte en afstandelijk.

Shepard speelt in de verfilming van zijn eigen script de rol van Howard Spence, een verlopen westernacteur die op een ochtend besluit van een filmset in Utah te verdwijnen zonder een spoor achter te laten. Te paard, te voet en met de auto zwerft hij een paar dagen doelloos rond, waarna hij op de bus stapt om zijn moeder op te zoeken. Ondertussen wordt hij achtervolgd door ene Sutter, van de filmmaatschappij die hem terug op de set wil. Howards moeder vertelt hem dat hij ergens zonder het te weten een kind heeft, dat nu rond de dertig jaar oud zal zijn. Howard gaat op zoek naar de vrouw die hij ooit onbewust zwanger heeft achtergelaten, en naar haar kind.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Don't Come Knocking

acties