Een sexy en sprankelende film die erg aanstekelijk werkt.
play

6,8 details

  • 125 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Frankrijk
  • Verenigd Koninkrijk
125 Min Frankrijk

Vijf jaar na zijn Erasmus-avontuur in Barcelona vinden we Xavier als een bescheiden schrijver terug in Parijs. Zijn droom mag dan wel in vervulling zijn gegaan, maar soms voelt hij zich toch een beetje verloren. Het leven van een schrijver is hard.De bank wil centen zien en de ware liefde lijkt ver te zoeken. Zijn zoektocht naar de ware liefde en de perfecte baan brengen Xavier van bed tot bed, van Parijs naar Londen en zelf tot in Sint-Petersburg waar hij het trouwfeest bijwoont van één van zijn Erasmus vrienden. Zal hij tussen de reizen en de vele ontmoetingen door een oplossing vinden voor zijn werk, het schrijven en de liefde....

Alt titel
Russian Dolls
Regie
Cédric Klapisch
Cast
Audrey Tautou, Kelly Reilly, Romain Duris, Cécile de France, Zinedine Soualem, Kevin Bishop, Aïssa Maïga, Lucy Gordon, Pierre Cassignard, Gary Love, Olivier Saladin, Irene Montalà, Pierre Gérald, Evguenya Obraztsova, Martine Demaret.
Budget
$ 13.000.000
Opbrengst
$ 23.727.301
Release
15.06.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Cédric Klapisch | Cast: Romain Duris (Xavier), Kelly Reilly (Wendy), Audrey Tautou (Martine) e.a. | Speelduur: 125 min.

Dertig. Te oud om jong te zijn, te jong om oud te zijn. Een schemergebied, waarin velen van ons blijven ronddwalen, ontkennend en treuzelend, totdat de realiteit je uiteindelijk recht in het gezicht staart en er geen ontkomen meer aan is. Het is een leeftijd waarop je de balans van jouw leven tot dan aan toe opmaakt – Waar sta ik? Waar gaat dit naartoe? – en dit kan soms heel confronterend zijn. Neem bijvoorbeeld Xavier. Xavier is een dromer, iemand die niet met beide benen in de werkelijkheid staat. Zijn professionele carrière is een rommeltje en ook in de liefde wil het maar niet vlotten. Goed, hij belandt regelmatig tussen de lakens met de meest prachtige vrouwen, maar hij realiseert zich dat hij er nog niet in geslaagd is om háár te vinden: de perfecte vrouw, zijn droomprinses. Tijd voor actie dus, besluit hij. Hij is immers al dertig. De tijd dringt.

In Les Poupées Russes gaat de dolende dertiger Xavier op zoek naar de liefde van zijn leven. Het is een zoektocht die de kijker onmogelijk koud laat. Sterker nog: grote kans dat je je na het zien van de film meteen wilt vergrijpen aan de eerste de beste spetter die voorbij loopt, of meteen het bed in wilt duiken met je lief. Les Poupées Russes geeft je plaatsvervangende vlinders in de buik, waardoor je het feit dat de film hier en daar wat stuurloos aandoet, maar wat graag door de vingers ziet. Een aanrader voor iedereen die ooit verliefd is geweest, dit nog steeds is, of dit heel graag wil worden.

videotrailers & clips