The Big White (2005)

When you need somebody, any body will do.

5,1 details

  • 100 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Drama
  • Duitsland
  • Canada
  • Nieuw-Zeeland
  • Verenigde Staten
100 Min Duitsland

Paul Barnell is een klungelende reisagent met een zieke vrouw. Zijn vrouw lijdt aan het syndroom van Tourette en Paul hoopt dat een verhuizing naar een warmer oord een oplossing kan bieden voor het ongecontroleerd vloeken en schelden van zijn vrouw. Probleem is echter dat de familie niet echt kapitaalkrachtig is maar niet getreurd. Paul bedenkt een plan en steelt een lijk wat een foute ingeving blijkt. Zeker als twee huurmoordenaars het lichaam komen opeisen.

Regie
Mark Mylod
Cast
Robin Williams, Woody Harrelson, Holly Hunter, Giovanni Ribisi, Tim Blake Nelson, Alison Lohman, W. Earl Brown, Craig March, Marina Stephenson Kerr, Ty Wood, Frank Adamson, Ralph J. Alderman, Billy Merasty, Andrea Shawcross, Ryan Miranda.
Budget
$ 18.000.000
Release
27.10.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Mark Mylod | Cast: Robin Williams (Paul Barnell), Holly Hunter (Margaret Barnell), Giovanni Ribisi (Ted), Woody Harrelson (Raymond), Tim Blake Nelson (Gary), Alison Lohman (Tiffany), e.a. | Speelduur: 105 min.

IJzige wegen en eindeloze sneeuwvlaktes; twee niet al te slimme criminelen en een man met grote financiële problemen… dat moet haast wel Fargo zijn. Maar nee, het gaat hier om The Big White, een film die qua setting, verhaal en sfeer zoveel overeenkomsten met Fargo vertoont dat het onmogelijk is om hem níet met deze film te vergelijken. Er is waarschijnlijk geen enkele recensie te vinden waarin de vergelijking met Fargo niet één keer wordt gemaakt. Hoewel deze rolprent geen moment in de buurt komt van het meesterwerkje van de gebroeders Coen, is het toch een film die voldoende ruggengraat bezit om op zichzelf te staan. Mede door een prima acterende cast en een leuk verhaal met genoeg aardige verwikkelingen kunnen we stellen dat regisseur Mark Mylod er alleszins in is geslaagd om een erg aangename zwarte komedie te maken.

Paul Barnell, eigenaar van een reisbureau in Alaska, heeft grote financiële zorgen: de rekeningen stapelen zich op en hij zit tot over zijn oren in de schulden. Daarnaast heeft hij het ook nog eens zwaar te stellen met zijn vrouw die ernstig aan het syndroom van Gilles de la Tourette lijdt. Paul heeft zijn hoop gevestigd op zijn broer, Raymond die al vijf jaar wordt vermist en wiens levensverzekering van één miljoen dollar hij wil gaan incasseren. Helaas voor Paul gooit verzekeringsinspecteur Ted Waters roet in het eten, want Raymond kan pas na zeven jaar vermissing worden doodverklaard en tot die tijd krijgt Paul geen cent. Een paar dagen later vindt Paul bij toeval een lijk in de afvalcontainer. Hevig geschrokken wil hij onmiddellijk de politie bellen maar dan ontkiemt er een bizar plannetje in zijn bovenkamer. Met wat creativiteit laat hij het lijk doorgaan voor het lichaam van zijn broer. Hij kan nu direct het geld innen en al zijn problemen zijn in één klap opgelost! Ted de verzekeringsman vertrouwt het echter voor geen meter en is van plan dit zaakje tot de bodem uit te zoeken. Vervolgens krijgt Paul ook nog eens twee moordenaars op zijn dak die hún lijk komen opeisen. En dat is nog maar het begin van de complicaties…

videotrailers & clips

Laatste reacties

Tarkus

"...Leuke film met aardig wat zwarte humor. Puike vertolkingen ook waarbij Holly Hunter me nog het best......"

spacey

"...[quote=hermit elephant]Toevallig de FT-recensie al gelezen???[/quote] euhhh...nu wel ja. Ik zal d......"

hermit elephant

"...[quote=spacey]Hij deed me een beetje denken aan de film 'Fargo' , misschien iemand anders die er ook......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Big White

acties