Bewitched (2005)

Be warned. Be ready.

Nicole Kidman beheerst in deze film het zelfde trucje maar ondanks haar charmante optreden blijft het toch een matte en tamelijk overbodige film.
play

4,6 details

  • 102 Min
  • Komedie
  • Fantasy
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

Jack Wyatt is een matige filmster die zijn carrière een nieuwe impuls wil geven, door Darren Stephens te spelen in een nieuwe reeks van de klassieke tv-serie Bewitched. Jack ontmoet de prachtige Isabel en vindt haar uitermate geschikt om zijn vrouw Samantha in de serie te spelen. Hij weet echter niet dat Isabel daadwerkelijk een echte heks is, wat haar natuurlijk zeer geschikt maakt voor de rol.

Regie
Nora Ephron
Cast
Nicole Kidman, Michael Caine, Will Ferrell, Steve Carell, Shirley MacLaine, Jason Schwartzman, Heather Burns, Kristin Chenoweth, David Alan Grier, Michael Badalucco, Stephen Colbert, Carole Shelley, Katie Finneran, Jim Turner, James Lipton.
Budget
$ 80.000.000
Opbrengst
$ 63.313.159
Release
24.06.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Nora Ephron | Cast: Nicole Kidman (Isabel Bigelow/Samantha), Will Ferrell (Jack Wyatt/Darrin), Shirley MacLaine (Iris Smythson/Endora), Michael Caine (Nigel Bigelow), e.a. | Speelduur: 102 min.

Heksen hebben helemaal geen zwarte gewaden aan of zwarte punthoeden op. Het zijn geen lelijke krassende ouwe vrouwen met een kromme neus, een dikke wrat op de kin en rattennesten in het haar. Dat is een hardnekkig misverstand. Heksen zijn eigenlijk heel normale, onopvallende wezens en ze zien eruit zoals jij en ik. Eigenlijk wisten we dat al sinds 1964, toen de serie Bewitched op TV was: een comedy over een heel normaal uitziende heks die getrouwd was met een normale sterveling. In Nora Ephron’s gelijknamige film wordt deze serie nieuw leven in geblazen met Nicole Kidman als heks Samantha. Net als Elizabeth Montgomery in de originele serie, kan Kidman ook heel leuk met haar neusje wiebelen om de toverspreuken kracht bij te zetten maar ondanks dat blijft het toch een beetje een matte en tamelijk overbodige film die nimmer het succes zal krijgen dat de serie uit 1964 wel had.

Om zijn in het slop geraakte carrière weer op de rails te krijgen besluit Jack Wyatt, een zelfingenomen en matig acteur met een ego ter grootte van een autobus, de rol van Darren Stephens op zich te nemen in een remake van de klassieke tv-serie Bewitched. Door Jacks toedoen wordt de volslagen onbekende Isabel Bigelow van de straat geplukt om de heksenrol te vertolken, want egotripper Jack heeft liever niet dat een bekende actrice met hem wedijvert om de gunst van het publiek. Maar wat Jack niet weet is dat Isabel een echte heks is die genoeg heeft van het heksenbestaan en eigelijk niets liever wil dan leven als een sterveling. Dus zonder magie maar met een huisje, autootje, baan en… een man die om haar geeft. De naïeve Isabel denkt in Jack zo’n man gevonden te hebben, maar als ze er achter komt dat Jack eigenlijk een grote egoïst is en helemaal niet zo’n ideale man voor haar, komt haar heksenkracht goed van pas. Hoewel ze het toveren zoveel mogelijk wilde vermijden moet ze toch regelmatig met haar neusje wiebelen (en dat ziet er zó schattig uit) om alles alsnog in goede banen te leiden.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Bewitched Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

jane bond

"...Leuke film!..."

BertjeDH

"...Ik weet het niet maar als ik Kidman in deze rol zie krijg ik het er toch warm van. Ik vind haar gewo......"

Kaliba

"...Hij is wel grappig, doch niet spectaculair. Ik vind het wel leuk gedaan. Nicole Kidman speelt de rol......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Bewitched

acties