Knetter (2005)

Een leuke, vlotte en opgewekte familiefilm.
play

6,5 details

  • 83 Min
  • Familiefilm
  • Komedie
  • Drama
  • Nederland
  • België
83 Min Nederland

Bonnie en haar moeder Lis houden van olifanten. Lis is wel een lieve maar geen gewone moeder. Soms is ze heel druk en vrolijk, en dan weer heel somber. Bonnie's vriendje Tom heeft een heleboel broertjes en zusjes en eigenlijk wil Bonnie ook graag een broertje. Maar dat vindt haar moeder niet zo'n goed idee. Baby's krijg je niet zomaar, dan kun je beter een huisdier nemen, vindt Lis. Om Bonnie te verrassen neemt Lis op een dag een olifant mee naar huis.

Regie
Martin Koolhoven
Cast
Carice van Houten, Daan Schuurmans, Eva van der Gucht, Leny Breederveld, Tom van Kessel, Edo Brunner, Frieda Pittoors, Jesse Rinsma, Judith Bovenberg, Luk D'Heu, Rachid van der Veer, Sjoerd de Heus, Pé de Jong, Leo Smit, Stef de Jong.
Release
01.01.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Martin Koolhoven | Cast: Jesse Rinsma (Bonnie), Carice van Houten (Lis), Tom van Kessel (Koos), Judith Bovenberg (Jorien), Daan Schuurmans (Cees), e.a. | Speelduur: 84 min.

Het Schnitzelparadijs is de bioscopen nog niet uit of de volgende film van Martin Koolhoven komt alweer uit: Knetter. De twee films konden haast niet méér van elkaar verschillen, en dat is typerend voor Koolhoven, één van de ondertekenaars van het Manifest voor de Verbeelding. Na onder andere een boekverfilming (De Grot), een acteursdrama (Het Zuiden) en een surreële komische thriller (AmnesiA) waagt hij zich nu aan de kinderfilm.

Een opvallende keuze, aangezien je er een groot deel van je publiek mee uitsluit. Actieliefhebbers kijken wel eens een romcom en musicalnichten willen af en toe best een thriller een kans geven, maar er zijn bar weinig kinderloze volwassenen die een bioscoopkaartje kopen voor Minoes of de nieuwe Disney. Het overgrote deel van de grotere regisseurs heeft zich dan ook nooit aan het genre gewaagd. Hitchcock, Kubrick, Tarkovsky, de Coens; geen van allen maakte ooit een leuke familiefilm. Toch lijkt er de laatste tijd iets van een kentering op komst te zijn. Pixar en Dreamworks proberen allebei zoveel mogelijk elementen die ook, of zelfs vooral, op volwassenen gericht zijn in hun films te stoppen, en zowel Polanski als Wes Anderson zullen ons binnenkort verblijden met een kinderfilm.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Knetter

acties