Kiss Kiss Bang Bang (2005)

A bad week in a tough town.

Hoewel de film enige gebreken heeft is het een leuke actiekomedie geworden, die bovenal grappig is.
play

7,3 details

  • 103 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Mystery
  • Thriller
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
103 Min Verenigde Staten

Harry Lockhart is al bij al een geschikte vent. Hij is weliswaar een onbetekenend boefje, dat zich een weg door het leven baant op een gammele combinatie van slordige charme en misplaatst optimisme, maar hij wil eigenlijk wel goed doen. Alleen weet hij niet zo precies hoe eraan te beginnen. Aan Harry’s voortdurende tegenslag komt een einde wanneer hij en zijn partner buiten de openingsuren hun “kerstinkopen doen” in een speelgoedwinkel in New York City en onderbroken worden doordat het alarm afgaat. Dat betekent moeilijkheden, zou je denken, maar wacht maar af. Bij zijn verwoede pogingen om aan de politie te ontkomen valt Harry onverwacht binnen op een auditie voor een Hollywood-detectivefilm en voor hij het goed en wel beseft stuurt de producer hem naar Los Angeles voor een cameratest. Harry komt terecht in de gevaarlijke wereld van hoeren, oplichters, losers en dromers. Hij vormt een team met zware jongen en privé-detective Perry van Shrike, bijgenaamd “Gay Perry,” die hem op zijn test moet voorbereiden. Gay Perry is een keiharde, meedogenloze — hoeft het nog gezegd — homo. Hij heeft weinig geduld met Harry, die zijn acteertalent op de proef stelt door zich uit te geven voor een detective. Het lijkt alsof het noodlot er zich mee bemoeit als de dief-die-acteur-wil-worden-door-in-de-huid-te-kruipen-van-een-detective op zijn weg Harmony Faith Lane ontmoet, een would be actrice die zijn hulp best kan gebruiken.

Regie
Shane Black
Cast
Robert Downey Jr., Val Kilmer, Michelle Monaghan, Ariel Winter, Shannyn Sossamon, Larry Miller, Dash Mihok, Corbin Bernsen, Nancy Fish, Rockmond Dunbar, Martha Hackett, Indio Falconer Downey, Josh Richman, Angela Lindvall, Duane Carnahan.
Budget
$ 15.000.000
Opbrengst
$ 15.785.148
Release
21.10.2005
Release NL
15.12.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Shane Black | Cast: Robert Downey Jr. (Harry Lockhart), Val Kilmer (Gay Perry), Michelle Monaghan (Harmony Faith Lane) e.a. | Speelduur: 103 minuten

Dionne Warwick zong in 1965 het nummer ‘Mr. Kiss Kiss Bang Bang’ over ’s werelds beroemdste geheim agent. Deze film heeft echter niets met James Bond te maken; in plaats daarvan liet schrijver en regisseur Shane Black zich inspireren door de film noir en oude detectiveromannetjes, die hij in zijn jeugd verslond terwijl hij ze eigenlijk (nog) niet mocht lezen. Die inspiratie is terug te zien in de film. Het is ook te zien dat Black, hoewel dit de eerste keer is dat hij regisseert, al behoorlijk wat ervaring heeft met actiekomedies: hij pende o.a. de scripts voor de Lethal Weapon-reeks. Ditmaal ligt de nadruk niettemin vooral op komedie, en niet zozeer op actie.

Geheel in de stijl van detectiveverhalen uit de jaren ’40 en ’50 vallen er al snel een paar ogenschijnlijk onverklaarbare doden, wordt de plot steeds ingewikkelder en is de ontknoping vrij vergezocht. Dat laatste stoort absoluut niet, dankzij de flair waarmee deze gebracht wordt. Robert Downey Jr. en Val Kilmer acteren met eenzelfde flair, en samen zijn ze goed voor heel wat leuke momenten. Beiden combineren een fantastische uitstraling met veel energie en een feilloze timing.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Kiss Kiss Bang Bang Nieuwsberichten

Laatste reacties

Muufley

"...Zalig amusante film en de eerste come back voor RDJ. Aanrader dit...."

MovieMazzter

"...Weet niet goed of het nou een komedie of actie film is. Beetje vaag, maar je blijft toch kijken. 6-j......"

Touchwood

"...Ik heb wel zitten kijken. Maar niet naar 'Kiss Kiss Bang Bang' uit 2005 met Robert Downey Jr. en Val......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Kiss Kiss Bang Bang

acties