6,5 details

  • 106 Min
  • Drama
  • Argentinië
  • Italië
  • Nederland
  • Spanje
106 Min Argentinië

Amalia woont met haar moeder Helena en haar oom Freddy in La Ciénaga waar ze een klein en vervallen hotel runnen. Samen met Josefina gaat Amalia na koorrepetities graag naar de parochiekerk voor onderwijzing in geloof en roeping. Haar leven krijgt een wending wanneer een groep artsen in het hotel verblijft voor een conventie. Onder hen bevindt zich de getrouwde Dr. Jano. Wanneer op een dag Amalia temidden van een menigte op straat staat te kijken naar een man die een theremin bespeelt, voelt ze dat een man achter haar zich op intieme manier tegen haar aan duwt. Als ze terugkomt in het hotel, ontdekt ze dat het Jano was. Amalia ontwikkelt een obsessie en stelt zichzelf als doel om hem van zijn zonden verlossen.

Regie
Lucrecia Martel
Cast
Mía Maestro, Julieta Zylberberg, Arturo Goetz, Mónica Villa, Mercedes Morán, Marta Lubos, Alejandro Urdapilleta, Leandro Stivelman, Carlos Belloso, Miriam Diaz, Alejo Mango, María Alche, Maria Victoria Mosca Coll, Rodolfo Cejas, Manuel Schaller.
Release
06.05.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Lucrecia Martel | Cast: Maria Alché (Amalia), Mercedes Moran (Helena), Julieta Zylberberg (Josefina), Carlos Belloso (dr. Jano) e.a. | Duur: 105 min.

Religieus fanatisme, opbloeiende seksualiteit en het leven in een hotel in Argentinië; Dat vermengt regisseuse Lucrecia Martel allemaal in haar tweede speelfilm. Met haar eerste, La Ciénaga, won ze de prijs voor het beste debuut op het filmfestival van Berlijn en op het Sundance festival kreeg ze de Sundance/NHK International Filmmakers Award voor haar script. Daarvoor regisseerde ze televisiedocumentaires, een kinderprogramma en korte films. Met La Niña Santa vertelt ze het verhaal van een zestienjarig meisje dat haar roeping gevonden denkt te hebben en daardoor geobsedeerd raakt.

Dat zestienjarige meisje heet Amalia en zij woont in het hotel dat haar moeder Helena runt samen met haar oom Freddy. De enige educatie die ze schijnt te krijgen is een bijbelklasje waar over de roeping van God wordt gediscussieerd, en over de manier waarop die onderscheiden moet worden van de verleiding van de Duivel. Ze ontmoet in het klasje haar schijnbaar enige vriendin, Josefína, wier religieuze fanatisme zich uit in het feit dat zij geen ‘gemeenschap’ voor het huwelijk wil hebben met haar vriendje. Met anale seks heeft ze echter geen enkel probleem. Ondertussen vindt in het hotel een doktersconferentie plaats. Een van de aanwezige dokters, genaamd Jano, kan het erg goed vinden met Helena.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Niña santa, La

acties