6,6 details

  • 98 Min
  • Oorlog
  • Drama
  • Tsjechië
  • Duitsland
  • Luxemburg
98 Min Tsjechië

Dankzij bemiddeling van Gestapo-man Gebhardt (August Diehl) krijgt de Luxemburgse Abbé Henri Kremer (Ulrich Matthes) negen dagen vrij en mag hij het concentratiekamp Dachau verlaten. Aan deze vrijheid hangt echter een hoge prijs. Kremer krijgt de opdracht om de Luxemburgse bisschop over te halen om met de nazi’s te collaboreren. Slaagt hij hierin niet, dan moet hij terug naar Dachau. Probeert hij te vluchten, dan worden alle priester-medegevangenen omgebracht en zijn familie vervolgd. Centraal staat hier de persoonlijke integriteit van de mens en de vraag in hoeverre mag men in noodsituaties de handen vuil maken om zelf uiteindelijk te overleven?

Regie
Volker Schlöndorff
Cast
August Diehl, Ulrich Matthes, Germain Wagner, Petr Janis, Bibiana Beglau, Hilmar Thate, Ivan Jirík, Adolf Filip, Karel Hromadka, Jean-Paul Raths, Vladimir Fiser, Zdenek Pechácek, Vaclav Kratky, Peter Varga, Miroslav Sichmann.
Release
05.08.2004

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Neunte Tag, Der

acties