Douches froides

6,0 details

  • 102 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
102 Min Frankrijk

Hoe verdraag je een moeder die de elektriciteit gedurende 2 weken afsluit om geld te besparen? Mag je kritiek hebben op je vader als hij te veel naar de fles grijpt? Hoe raak je in 6 weken 9 kilo kwijt? Zijn er nu echt mensen die hopen op het einde van de wereld? Hoe zet je het best een triootje op? En hoe krijg je in hemelsnaam het laatste beetje tandpasta uit de tube? Michaël, een 18-jarige judofreak lijkt, ondanks zijn behoorlijk chaotische ouders en een streng judodieet, het leven perfect onder controle lijkt te hebben. Maar wanneer hij zijn vriendin begint te delen met z'n rijke, nieuwe trainingsmaatje Clément, gaat het mis....

Regie
Antony Cordier
Cast
Florence Thomassin, Jean-Philippe Écoffey, Camille Japy, Sarah Pratt, Dominique Cabrera, Aurélien Recoing, Jean-Charles Dumay, Claire Nebout, Denis Falgoux, Johan Libéreau, Salomé Stévenin, Pierre Perrier, Magali Woch, Julie Boulanger, Zoé Beau.
Release
14.05.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Antony Cordier | Cast: Johan Libéreau (Mickael), Salomé Stévenin (Vanessa), Pierre Perrier (Clément) e.a. | Speelduur: 102 minuten

Mickael is zeventien jaar en twijfelt aan alles, maar vooral aan zichzelf. Hij neemt eigenlijk alles voor lief, en reageert traag op veranderende omstandigheden. En alles om hem heen verandert juist in rap tempo. Als de relatie met zijn vriendin onder druk komt te staan, onderkent Mickael te laat dat hij zelf meer in de hand heeft dan hij dacht. Het kost hem een fikse koude douche voordat hij erachter komt dat dingen niet altijd hetzelfde kunnen blijven.

Veel geld is er niet bij Mickael thuis. Als de tandpasta op is, zet zijn moeder de tang erop, waardoor er toch nog een restje uit te knijpen valt. Om de elektriciteitsrekening laag te houden, wordt er zoveel mogelijk koud gedoucht (‘douches froides’) en geen televisie meer gekeken. Dramatisch doen ze daar niet over, want geld was er eigenlijk nooit. Lastiger wordt het als Mickaels vader zijn rijbewijs verliest. Hij verliest daarmee zijn baan als taxichauffeur, en de spanningen in het gezin nemen toe.