Elizabethtown (2005)

The Best Place To Find Yourself.

Elizabethtown is een film met een aantal gebreken, maar daarnaast valt er ook aardig wat te genieten
play

5,5 details

  • 123 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
123 Min Verenigde Staten

Drew Baylor (Bloom) is een succesvol ontwerper wiens leven in één dag dramatisch verandert. Hij verliest zijn baan omdat hij een product heeft ontworpen dat niemand wil kopen en direct daarop krijgt hij te horen dat zijn vader is overleden. In het vliegtuig op weg naar Elizabethtown, het geboortedorp van zijn vader waar hij tijdens familiebezoek overleden is, ontmoet Drew Claire (Kirsten Dunst), een levenslustige en eeuwig optimistische stewardess. Zij besluit dat zij de vrouw is die Drew - letterlijk en figuurlijk - de weg terug naar huis zal wijzen en hem zal leren wat het betekent om echt te leven en lief te hebben.

Regie
Cameron Crowe
Cast
Orlando Bloom, Alec Baldwin, Kirsten Dunst, Jessica Biel, Susan Sarandon, Judy Greer, Bruce McGill, Gailard Sartain, Paul Schneider, Jed Rees, Loudon Wainwright III, Dan Biggers, Paula Deen, Tim Devitt, Alice Marie Crowe.
Budget
$ 57.000.000
Opbrengst
$ 13.500.000
Release
04.09.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Cameron Crowe | Cast: Orlando Bloom (Drew Baylor), Kirsten Dunst (Claire Colburn), Susan Sarandon (Hollie Baylor) e.a. | Speelduur: 123 min.

Cameron Crowe schreef op zijn dertiende al artikelen voor onder andere de Los Angeles Times. Op zijn vijftiende haalde hij zijn middelbare schooldiploma en werd hij meteen redacteur bij het muziekblad Rolling Stone. Eind jaren ’70 deed hij zich als 22-jarige een tijdlang voor als leerling op een middelbare school, om onderzoek te doen voor een boek over tieners. Dat werd een bestseller en hij werd gevraagd om het script voor een verfilming te schrijven. Fast Times At Ridgemont High werd ook als film een hit. Zeven jaar later regisseerde Crowe zijn eerste film, Say Anything. Kort na de première stierf zijn vader plotseling aan een hartaanval, terwijl hij familie in Kentucky bezocht. Deze gebeurtenis zou één van de inspiratiebronnen voor Elizabethtown worden.

Dertien jaar later, nadat Crowe o.a. Jerry Maguire, Almost Famous en Vanilla Sky had gemaakt, kwam hij met een tour van de band Hearts (waar zijn vrouw Nancy Wilson lid van is) terecht in Kentucky. Voor het eerst sinds de begrafenis van zijn vader zag Crowe de landschappen van deze staat terug. Hij stapte prompt uit de tour, huurde een auto, begon rond te rijden in Kentucky en schreef de opzet voor het script van Elizabethtown.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Elizabethtown Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tica

"...Ik zag deze film een paar jaar geleden in de biosccop en vond hem redelijk amusant. Bloom is fijn om......"

Biff Tannen

"...Jammer dat ik deze film gemist heb, was wel benieuwd naar deze film. Hij scheen tegen te vallen, maa......"

Filmp@ssie

"...Met alle respect maar wees eens wat nuchterder een FT cijfer 8.1 van slechts 72 stemmen is wel een e......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Elizabethtown

acties