7,2 details

  • 109 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Denemarken
  • IJsland
109 Min Denemarken

Daniel is graffiti-kunstenaar in Kopenhagen en spuit allerlei liefdesverklaringen op de muren in de stad. Altijd één stapje sneller dan de wet leidt hij een zorgeloos bestaan tot hij smoorverliefd wordt op Fran, die even roekeloos en charmant door het leven zeilt als hij. Van dan af is zijn luilekkerleventje voorbij en krijgt hij een even ontstellend als hilarisch antwoord op de vraag: spiegeltje, spiegeltje, aan de wand...

Alt titel
Dark Horse
Regie
Dagur Kári
Cast
Jakob Cedergren, Nicolas Bro, Anders Hove, Bodil Jørgensen, Morten Suurballe, Thomas W. Gabrielsson, Nicolaj Kopernikus, Kristian Halken, Michelle Bjørn-Andersen, Tilly Scott Pedersen, Asta Esper Hagen Andersen, Pauli Ryberg, Peder Pedersen, Vera Gebuhr, Mikael Bertelsen.
Release
13.05.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Dagur Kári | Cast: Jakob Cedergren (Daniel), Tilly Scott Pedersen (Franc), Nicolaj Kopernikus (Tejs) e.a. | Speelduur: 109 minuten

Na het eigenzinnige debuut Nói Albínoí over Nói, een albino misfit en miskend genie, komt de IJslandse regisseur Dagur Kári terug met een opnieuw zeer origineel en tragikomisch pareltje. Dark Horse is een in zwart-wit geschoten film over een verliefd stel dat de gebruikelijke paden niet kan of wil bewandelen. Het is überhaupt maar de vraag of ze ooit geaccepteerde leden van de maatschappij zullen worden. Het zijn sympathieke antihelden zoals Nói, die je het beste gunt, maar misschien toch liever niet in je naaste omgeving hebt. In Kári's nieuwste film volgen we de onnavolgbare wegen van de kunstenaar Daniel en het eigenzinnige meisje Franc in Kopenhagen. Ze lopen al direct tegen een aantal persoonlijke problemen op, zodat ze gedwongen worden om het leven wat serieuzer te nemen als ze samen willen blijven.

Daniel is een wereldvreemde, eigengereide kunstenaar die zijn brood verdient met het in opdracht spuiten van graffiti-liefdesverklaringen. Zijn vriend Roger is een meer self-made man. Door hard te werken wil hij hogerop komen, en staat met die instelling lijnrecht tegenover Daniel, die zich nooit ergens om bekommert. Als ze beiden vallen op hetzelfde dromerige meisje van de bakker, bedenkt Roger direct een goed plan en komt de volgende dag terug met gekamde haren en een bosje bloemen. Daniel laat het gewoon gebeuren en wordt tot grote ergernis van zijn beste vriend al snel versierd door het meisje Franc(esca). Vanaf dat moment is het echter afgelopen met het onverantwoordelijke leventje van Daniel, en neemt Dark Horse een andere wending.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Voksne mennesker

acties