Diep

Diep (2005)

6,1 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Nederland
90 Min Nederland

'Diep' speelt zich af aan het eind van de jaren zeventig en vertelt het verhaal van de 14-jarige Heleen, die met pijn en moeite de oversteek van kindertijd naar volwassenheid maakt. Terwijl haar ouders in een scheiding liggen, begeeft ze zich op het onzekere en kwetsbare vlak van de liefde, seksualiteit en vriendschap. Dit gaat gepaard met tegenstrijdige en verwarrende gevoelens, waardoor ze zich als een kamikazepiloot in het diepe stort.

Regie
Simone van Dusseldorp
Cast
Bart Klever, Monic Hendrickx, Michel van Dousselaere, Hunter Bussemaker, Hadewych Minis, Damien Hope, Waldemar Torenstra, Stijn Koomen, Marcel Faber, Melody Klaver, Sunsy Pasay, Jorik Scholten, Corinne van den Heuvel.
Release
10.11.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Simone van Dusseldorp | Cast: Melody Klaver (Heleen), Monic Hendrickx (Quinta, moeder), Bart Klever (Clemens, vader) e.a.| Speelduur: 90 min.

Wat is liefde? Wat is seks? Zijn deze twee dingen misschien hetzelfde, of juist helemaal niet? Diep gaat over een veertienjarig meisje dat met deze universele vragen leert omgaan. Geen bloed, geen bommen, geen glitter en glamour en (bijna) geen drugs; déze film haalt zijn drama uit de puberverwarringen en interne conflicten die de volwassenwording met zich meebrengt. Is dit interessant? Eigenlijk wel!

Heleen (Melody Klaver) heeft het niet gemakkelijk, want ze zit in de puberteit. Erger nog, ze pubert in de jaren zeventig. Haar liefdevolle ouders kunnen de seksuele revolutie niet meer aan en besluiten te gaan scheiden vanwege de overmatige buitenechtelijke seks. Zodoende wordt Heleen geconfronteerd met twee ouders die rouwen om hun verloren liefde, maar tegelijkertijd open seksuele relaties aangaan met anderen. Deze onstabiele thuisbasis veroorzaakt een overvloed aan verwardheid over de liefde en seks, juist nu ze op het punt staat die dingen persoonlijk te ervaren.

videotrailers & clips