Darkness Falls (2003)

Every Legend Has Its Dark Side.

discussie

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Deze film speelt heel letterlijk met één van de basisideeën van het horrorgenre. In het licht ben je veilig, in het donker krijgt het monster je te pakken. Hoewel de film er goed uitziet en met de casting van Emma Caulfield in ieder geval voor de fans van de tv-serie Buffy the Vampire Slayer genoeg reden om te kijken heeft (ze speelde Anya, een voormalige demon die mens geworden is en een fobie voor konijnen heeft), komt het idee nooit helemaal van de grond.
Alle ingrediënten voor een goede horrorfilm lijken aanwezig: een wraakzuchtige geest (de Tooth Fairy), hoofdpersonages met een jeugdtrauma, een slaperig stadje met een vuurtoren. Maar de film wordt nooit meer dan de som der delen.
De hoofdpersonages blijven erg vlak en aangezien al in de proloog is uitgelegd waar het om draait, mist het verhaal een ontwikkeling waarin ze ontdekken wat er aan de hand is. De film is niet meer dan een aaneenschakeling van scènes waar men vlucht voor aanvallen van de Tooth Fairy en probeert in het licht te blijven. Aangezien het tempo hoog is gehouden en de film vrij kort is, wordt het nooit saai. Maar verrassend of werkelijk spannend wordt het helaas ook nooit. Een geval van jammer maar helaas. Ook hebben we niet met een erg goede regisseur te maken, want ook de andere films van Liebesman (o.a. World Invasion: Battle Los Angeles en Wrath of the Titans) zijn niet echt toppers, al is dit waarschijnlijk wel zijn minste.

misscongenality

Avatar

Lol ik wilde deze film nog wel gaan kijken maar ja dat gaat niet want Windtalkers is bezig. Staat ook niet op teletekst dat tie daarna komt dus ja een foutje. Jammer, maar misschien dat tie volgende week komt ofzo.

Nepthys

Avatar

Volgens mij is het een foutje, want Windtalkers duurt nog tot 01.10 :}

SunChaser

Avatar

Staat wel in de krant

Teasy

Avatar

Deze kan ik niet vinden in de programmagids. Is dit een foutje of gewoon een grap :P

heywoodfloyd

Avatar

Hmm... ik wil op zich wel zien wat ik kan verwachten van de prequel van de TCM remake.