I'll Sleep When I'm Dead

I'll Sleep When I'm Dead (2003)

The hypnotic thriller from the director of Croupier and the classic Get Carter

Reviews (1)

Frietgezicht

Avatar

Spoiler-alert:

Wat een marteling deze film!

Het verhaal sprak me echt aan en er doen ook prima acteurs in mee maar alles wordt verpest.
De regisseur heeft net als Francis Ford Coppola vroeger goede films gemaakt maar in de jaren 80 blijkbaar vergeten hoe dat moet.

De film begint niet eens zo slecht Rhys Meyers die onheilspellend achtervolgt wordt maar zodra hij een paar inwendige binnenhuidse stokslagen krijgt in z'n poepgaatje gaat het niveau snel omlaag(hoewel het nooit hoog was)
Meyers pleegt zelfmoord en z'n broer Owen komt terug om te onderzoeken wat er gebeurt is.
En dit gaat zo traag...
Op zich logisch als een zombie het onderzoek doet want zo acteert Owen.
Nergens krijg je sympathie voor dit karakter of de woede die hij voelt voor het verlies van zijn broer.
Gesprekken met een soort ex-vriendin zijn saai en emotieloos en ook een ontmoeting met oude vrienden en de confrontatie met de uiteindelijke verkrachter van zijn broertje zorgen er niet voor dat Owen enige emoties toont.

De gangsters zijn ook een lachertje,vanaf het begin zitten ze al in een auto te schijten om de terugkomst van Owen en ze stralen totaal geen dreiging uit.
En wat ze met elkaar te maken hebben blijft onduidelijk.

Wat ook niet helpt is dat Owen pas na ongeveer 65 minuten van een 99 minuten durende film erachter komt waarom zijn broer zelfmoord heeft gepleegt.Dan gaat die nog wat saaie gesprekken aan met allerlei experts over verkrachtingen die slaapverwekkend zijn.
Als dan de uiteindelijke confrontatie volgt met de dader geeft de dader een speech die nergens op slaat en eindigt ook deze confrontatie net zo saai als de hele film al was.En dan komt er nog een vaag einde want z'n vriendin die hij zou oppikken is vermoord maar hij rijdt toch weg zonder haar terwijl iemand hem opwacht...

Op Meyers na die al snel uit beeld verdwijnt zitten er geen boeiende karakters in deze film en ook geen enkele memorabele scene.
Ik geef niet snel een 1 en zeker niet als ik een film toch kan uitkijken maar hoger dan een 2 kan ik echt niet geven.

Jammer want ik ben wel fan van Owen.