Valse wals (2005)

5,8 details

  • 62 Min
  • Drama
  • Nederland
62 Min Nederland

In een broeierig café tasten een man en een vrouw tijdens hun eerste ontmoeting elkaar af. Beducht al teveel geheimen prijs te geven of onverwachte klappen op te lopen. Het leidt tot een spannend en hilarisch spel van uitdagen en afweren en een zinderende dans.

Regie
Mark de Cloe
Cast
René van 't Hof, Ricky Koole, Beppe Costa, Ria Marks, Titus Tiel Groenestege.

Filmtotaal Recensie

Regie: Mark de Cloe | Cast: Ria Marks, Titus Tiel Groenestege, René van ’t Hof e.a. | Speelduur: 62 minuten

We mogen zo aan het einde van dit jaar weer in onze handjes klappen, want er worden maar liefst twee Nederlandse korte films uitgebracht: Wereld van Stilstand en Valse Wals. Dit feit is op zichzelf al feestelijk, want het gebeurt maar zelden dat je in Nederland de kans krijgt om korte films op 35 mm te zien. Op basis van de kwaliteit hoeft u straks in de zaal echter niet tweemaal op te staan voor een ovatie, maar slecht eenmaal, en wel bij de kortste van de twee: Wereld van Stilstand van Elbert van Strien. Aan Valse Wals, tevens slotfilm van het 25e Nederlands Film Festival dit jaar, heeft het talent Mark de Cloe (1969) zich vergaloppeert door een onevenwichtige mengelmoes te maken van theater, dans en muziek.

Valse Wals kun je zien als een verfilmde theatervoorstelling in drie delen. Akte 1: de camera beweegt ritmisch op en neer, waarmee de titelsequentie op ingenieuze wijze in beeld wordt gebracht. De locatie is een Spaans zeemanscafé, waar de serveerster een schipper dronken voert. Ze trekken elkaar aan en stoten elkaar af in een lange, passionele dans. Dit wordt met veel gevoel voor ritme en timing neergezet door dansers/acteurs Ria Marks en Titus Tiel Groenestege. Lief zijn ze echter niet voor elkaar. Er wordt geslagen en met bloemen gemept tot ze bij elkaar in bed belanden en hun relatie is beklonken.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Valse wals

acties